Výborný recept na oblátkový dezert, ktorý pripravíte za pár minút a je skutočne vynikajúci.
Nám tieto oblátky zachutili až tak veľmi, že ich pripravujeme aj na sviatky namiesto klasických grilážok.
Tento recept môžete pripraviť kým, kým sa vám vychladne čaj alebo kávička, určite potešíte celú rodinu.
Plnka z kyslej smotany je úplne jednoduchá a viete ju pripraviť skutočne behom chvíle.
Dokonca som vyskúšala aj nevarenú verziu – na ňu potrebujete len karamelové salko, ktoré jednoducho vymiešate s kyslou smotanou.
Do takéhoto krému som už nepridávala ani maslo, samozrejme, ak chcete, môžete ho pridať, krému bude ešte chutnejší. :-)
Potrebujeme:
1 balenie veľkých tortových oblátok
500 g cukru
3 šálky (2 dcl šálka) kyslej smotany
250 g masla alebo margarínu
300 g sušienok
Na nevarenú verziu:
1 plechovka karamelového salka
2 tégliky kyslej smotany
Voliteľné:
Maslo alebo margarín
Postup:
Maslové sušienky dáme do kuchynského robota.
A jednoducho rozmixujeme.
Do misky dáme cukor.
Preložíme na plameň.
Na miernom ohni skaramelizujeme cukor, aby bol svetlohnedý.
Ku karamelizovanému cukru pridáme kyslú smotanu.
Na miernom ohni za občasného miešania varíme, kým sa zmes celkom nespojí a nie je jednotná svetlohnedá.
Pridajte maslo alebo margarín.
Miešame, kým sa rozpustí.
Odstráňte z ohňa a vmiešajte mleté keksy.
Naplňte oblátky.
Poslednú vrstvu tvorí oblátka.
Na vrch uložte závažie a nechajte vychladnúť.
Teraz už stačí len nakrájať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)