Maďarské alebo debrecínske zemiaky. To je pokrm, na ktorý v susednom maďarsku natrafíte skutočne často. Ide o skutočne veľkú pochúťku, ktorá spája ostrú chuť maďarskej klobásky, pečenú cibuľku a chrumkavé zemiaky. Do základného receptu môžete pridať aj kyslú smotanu, či iné prísady podľa chuti. Vyskúšajte túto dobrotu od susedov aj vy!
Potrebujeme:
1 kg zemiakov
4 – 5 menších cibúľ
Soľ a čierne korenie podľa chuti
Sušený majorán
Červenú papriku ostrú (môžeme nahradiť sladkou)
50 ml oleja
300 g debrecínskej klobásy
Postup:
Zemiaky umyjeme, ošúpeme a nakrájame na štvrtinky. Rovnako ošúpeme a nakrájame aj cibuľu.
Preložíme na plech, pokvapkáme olejom a posypeme soľou a koreninami. Premiesime rukami, aby sa olej a koreniny dostali všade. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov, kým zemiaky nie sú mäkké.
Nakoniec pridáme klobásu nakrájanú na kolieska a pečieme ešte 15 – 20 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: nosalty