plny-hrniec_transparent_negativ.png

Pečené mäso na cibuli, pive a horčici: Jednoduché a super chutné!

Vynikajúce mäsko pripravené na panvici.

Vyskúšajte bravčovú krkovičku pečenú na zmesi korenia, cibuli a horčici.

Recept je neskutočne jednoduchý, určite ho zvládne každý a výsledok rozhodne stojí za to.

 

 

Jednoduchý recept z youtube kanála Recepty bez brepty na jemné pečené bravčové mäso.

Potrebujeme:

5 PL slnečnicového oleja

1 PL instantného cesnaku

1 PL šalvie

1 PL sušenej petržlenovej vňate

mleté korenie

1 kg bravčového mäsa

3 cibule

1 PL masti

soľ

330 ml svetlého piva

hrubozrnnú horčicu

Na prílohu:

zemiaky

anglickú slaninu

cibuľu

soľ

petržlenovú vňať

masť

Postup:

Do misky nalejeme olej, pridáme cesnak, sušenú šalviu, petržlenovú vňať, korenie a lyžicou premiešame.

Bravčové mäso nakrájame na hrubé plátky, obalíme ho v marináde a necháme odležať hodinu pri izbovej teplote.

 

 

Cibuľu ošúpeme a nakrájame na plátky.

Na panvici roztopíme masť, poukladáme mäso, z oboch strán posolíme, pridáme cibuľu a vypneme sporák.

 

 

Mäso zalejeme pivom, panvicu prekryjeme pokrievkou, vložíme do rúry a pečieme 90 minút pri teplote 180°C.

Po dopečení vyberieme mäso z panvice, pridáme horčicu, zamiešame a 5 minút prevaríme.

 

 

K mäsu sa výborne hodia na masti opečené zemiaky s anglickou slaninou, cibuľou a petržlenovou vňaťou.

Bravčovú lahôdku polejeme šťavou, pridáme prílohu a môžeme servírovať.

 

 

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes