Bravčové rezne nemusia mať vždy podobu klasického vyprážaného jedla. Vyskúšajte pre zmenu pečenú – úžasné šťavnatú verziu s paradajkami, hubami a lahodným syrom.
Potrebujeme:
500 g bravčových rezňov
100 g húb
250 g strúhaného tvrdého syra
1-2 väčšie paradajky
Kyslú smotanu (môžeme nahradiť domácou majonézou)
Soľ a čierne korenie
Postup:
Bravčové mäso nakrájané na plátky vyklepeme natenko a ochutíme soľou a korením.
Mäso preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie (prípadne vymastený trochou oleja).
Na mäso uložíme kolieska paradajok a posypeme syrom. Na syr uložíme huby nakrájané na menšie kúsky.
Na huby navrstvíme smotanu alebo majonézu. Nakoniec posypeme trochou soli a zvyšným syrom.
Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 200 stupňov 20-25 minút. Ak sa obávame, že syr na povrchu môže prihorieť, pridáme ho až v priebehu pečenia.
Podávame s prílohou podľa chuti.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)