Prekvapte svojich najbližších legendárnymi parížskymi rožkami a oslaďte im deň!
Úžasná čokoládovo-orechová maškrta pre všetky maškrtné jazýčky.
Výborný recept sme našli na youtube.
Potrebujeme:
Na cesto:
2 bielky
100 g kryštálového cukru
90 g mletých orechov
Na krém:
2 vajcia
2 kopcovité lyžice kryštálového cukru
3/4 masla
1 PL práškového kakaa
trochu rumu prípadne 1/2 lyžičky vanilkovej esencie
Na polevu:
2 horké čokolády
cca 100 ml rastlinného oleja
Postup:
Nad parou mixérom vyšľaháme v mise bielky s cukrom na hustý krém.
Zmes odstavíme a zmiešame s orechmi.
Krém dáme do cukrárskeho vrecka a na plechu vystlanom papierom na pečenie vyformujeme rožky.
Rúru najprv vyhrejeme na 220°C, potom stiahneme teplotu na 130°C.
Vložíme plech a pečieme asi 25-30 minút, kým nebudú rožky zvrchu pevné.
Teraz si pripravíme krém. Nad parou vyšľaháme 2 celé vajcia s cukrom na hustý krém.
Krém necháme vychladnúť.
Potom zašľaháme maslo a kakao, kým nie je krém úplne hladký.
Pridáme rum alebo vanilkovú esenciu.
Krém vložíme do vrecka a ozdobne nanášame na rožky.
Rožky dáme vychladnúť do mrazničky na 20 minút.
Čokoládu roztopíme s olejom vo vodnom kúpeli. Po vychladnutí do nej namáčame rožky.
Môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod: