Vynikajúci recept na domácu knedľu, ktorá sa vydarí aj začiatočníkom.
Potrebujeme:
500 g polohrubá múka
1 lyžička Kr. cukor
1 lyžička soľ
20 g čerstvé droždie
2 PL olej
1 ks vajcia
270 ml voda
Postup:
Do misky dáme ohriatu vodu (pozor, nie horúcu ani vriacej).
Pridáme cukor, soľ, olej, čerstvé droždie a vajíčko.
Nakoniec pridáme aj polohrubú múku.

Všetko spolu mixérom vymiešame do guľôčky.
Cesto sa pekne oddeľuje od stien misky.
Ak máte cesto príliš riedke, pridajte trochu viac múky, ak príliš husté, pridajte trošku viac vody.
Záleží na kvalite múky.
Vypracované cesto necháme kysnúť hodinu na teplom mieste zakryté pod utierkou.
Po vykysnutí cesto rozdelíme na polovicu.
Vytvarujeme menší šúľok (pomáhame si podsypávaním múky) a necháme kysnúť ešte 20 minút.
Po vykysnutí je preložíme na olejom pomastený parák a sparíme 20 minút.
Po naparení ich popicháme špáradlom a potriem olejom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)