plny-hrniec_transparent_negativ.png

Pribináčik maškrta za 5 minút: 1 liter vás nevyjde ani na 3 Eurá, moje deti vôbec nespoznali, že nejde o originál!

Výborný recept, ktorý mi poslala kamarátka mailom – minulý rok som ho skúsila prvýkrát s našimi domácimi jahodami.

 

 

Dezert mal obrovský úspech.

Veľmi chutí deťom aj manželovi.

Potrebujeme:

2 nízkotučné tvarohy vo vaničke

Práškový cukor podľa chuti

1 smotana na šľahanie

Jahody (môžete dať menej alebo viac, je to na vás)

Postup:

Do misy nalejeme smotanu na šľahanie a šľaháme kým nezhustne.

 

 

Pridáme tvarohy a cukor a šľaháme ďalej. 

Krémy teraz len navrstvíme striedavo do misy s rozmixovanými alebo pokrájanými jahodami.

Podľa chuti pridáme napríklad aj piškóty, alebo iné dobroty podľa chuti.

U nás doma ide o najobľúbenejší letný mls.

Prípadne môžete pribináčik skladovať v chladničke v uzavretej dóze.

Tipy:

Pre extra krémovú chuť môžete použiť plnotučnú smotanu na šľahanie.

 

 

Pribináčik môžete ochutiť aj inak ako vanilkovým cukrom.

Môžete pridať napríklad kakao, roztopenú čokoládu, ovocie, oriešky, kokos, atď.

Ak chcete, aby bol pribináčik tuhší, môžete doň pridať 1 balíček stužovača šľahačky.

Hotový pribináčik skladujte v chladničke a spotrebujte do 3 dní.

Diétny pribináčik!

Pri tradičnom pribináčku sa dá trošku pohrať a vytvoriť aj dietnejšiu verziu. Tu sú dva spôsoby:

 

 

Potrebujeme:

250 g nízkotučného tvarohu (odstredeného)

150 g gréckeho jogurtu (10%)

1 lyžička medu (alebo iné sladidlo podľa chuti)

1 lyžička citrónovej šťavy

Ovocie podľa chuti (maliny, jahody, čučoriedky, broskyňa, …)

Postup:

Tvaroh s jogurtom vymiešajte dohladka. Pridajte med/sladidlo a citrónovú šťavu pre chuť.

Jemne nakrájajte ovocie a vmiešajte do pribináčku.

Hotovo!

Proteínový pribináčik

 

 

Potrebujeme:

150 g nízkotučného tvarohu (odstredeného)

150 ml nízkotučného mlieka

1 odmerka proteínového prášku ( vanilkový alebo neutrálna chuť)

Škorica alebo iné korenie podľa chuti

Postup:

Všetky ingrediencie spolu vymiešajte dohladka. Môžete posypať škoricou alebo iným dochucovadlom.

Pre hustejšiu konzistenciu môžete pridať lyžičku chia semiačok.

Tipy:

Na osladenie môžete použiť umelé sladidlá ako stévia alebo erytritol.

Ovocie vyberajte s nízkym obsahom cukru (maliny, jahody, ríbezle).

Ak použijete proteín s príchuťou (čokoláda, kokos), nemusíte už ničím dosladzovať.

Na ozdobu môžete použiť lístok mäty alebo nastrúhanú horkú čokoládu.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

recept nám poslala Majka C.

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes