Úžasný zeleninový recept, ktorý môžete uskladňovať celú zimu.
Výborný spôsob, ako udržať zeleninu čo najdlhšie sviežu a chutnú.
Nenáročný a rýchly recept z portálu napadovy.blog na mimoriadne chutné paradajky s paprikou.
My ich doma pridávame do omáčok, polievok a aj do gulášu.
Výsledná zems sa už nemusí zavárať a práve preto je tento recept skutočne jednoduchý na prípravu.
Zvládne ho aj úplný začiatočník.
Vynikajúce je to napríklad aj ako základ na pizzu.
Potrebujeme:
4-5 kg paradajok
2-3 kg papriky
2-3 PL soli
Postup:
Paradajky a papriku dôkladne umyjeme.
Teraz zeleninu nakrájame.
Zeleninu vložíme do hrnca.
Osolíme a premiešame.
Hrniec postavíme na oheň.
Prekryjeme pokrievkou.
Za občasného miešania varíme 1 hodinu.
Zmes necháme ešte prevrieť 5 minút bez pokrievky.
Potom šalát preložíme do čistých sterilizovaných pohárov.
Na pevno uzavrieme viečkami.
Poháre prekryjeme dekou.
Obsah necháme vychladnúť.
Poháre uložíme na suché a tmavé miesto.
Na zaváranej zelenine si môžeme pochutnávať celú zimu.
Dobrú chuť!