Pre mňa absolútne najlepší recept. piškóta krásne nadýchaná a chutná!
Potrebujeme:
5 vajec
200 g práškového cukru
100 g mletých vlašských orechov
160 g hladkej múky
1 lyžička prášku do pečiva
5 lyžíc horúceho mlieka
1 vanilkový cukor
do snehu citrónová kôra
tuk + hrubá múka na formu
Postup:
Žĺtky vymiešame s cukrom dohusta, pridávame po lyžiciach horúce mlieko, potom múku s práškom do pečiva a mleté orechy.
Nakoniec cesto zľahčíme dohusta ušľahaným snehom z bielkov.
Formu na baránka vymastíme tukom, vysypeme hrubou múkou a cesto do nej vlejeme.
Pečieme v mierne predhriatej rúre asi 45 minút. Dozlatista upečeného baránka vyklopíme, pocukrujeme, necháme vychladnúť a okolo krku mu uviažeme stuhu. Kto chce, môže barančeka potrieť čokoládovou polevou, alebo ozdobiť šľahačkou.