Vynikajúci recept z odpaľovaného cesta a jednoduchého krému.
Tento dezert jednoznačne tromfne aj veterníky.
Potrebujeme:
1/4 l voda
15 dg Hera
štipka soľ
15 dg hladká múka špeciál
8 ks vajce
krém:
1 l mlieko
2 ks zlatý klas – krémový prášok
1 PL hladká múka špeciál
1 ks vanilkový cukor
20 dg práškový cukor
25 dg maslo
Na vrch:
práškový cukor
čokoládová poleva
Voliteľné:
ovocie
Postup:
Vodu dáme zovrieť s margarínom a štipkou soli.
Pridáme za stáleho miešania múku a uvaríme hustú kašu.
Do horúcej kaše postupne za stáleho miešania pridávame 6 vajíčok a 2 bielky.
Hmotu rozdelíme na dve časti.
Plech vyložíme papierom na pečenie a navrstvíme cesto.
Upečieme 2 pláty cesta pri 250 °C.
Krém:
Zlatý klas, múku a 2 žĺtky a trošku mlieka rozmiešame.
Pridáme do vriaceho mlieka a uvaríme kašu.
Vychladnutú masu spojíme s maslom, ktoré sme vymiešali s vanilkou a cukrom.
Nakrájame ovocie a vmiešame do krému.
Pláty naplníme krémom, pričom natierame rovnú stranu prvého plátu.
A druhý plát priložíme „oblakmi“ hore.
Ozdobíme polevou a dáme dobre vychladiť.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)