Ak túžite po dezerte, ktorý je nadýchaný ako obláčik, s fantastickým krémom ktorý sa rozplýva na jazyku a príjemnou kávovou chuťou, určite si pripravte tento.
Tri krémy ktoré splynú v dokonalej chuti určite ulahodia vám, aj vašim hosťom.
Potrebujeme:
šálka = 100 ml
4 vajcia
1 šálka krupicového cukru
1 šálka hladkej múky
3 PL kakaa
1 balenie vanilkového cukru
1 balenie prášku do pečiva
Na zvlhčenie koláča:
1,5 pohár mlieka (pohár = 200 ml)
2 PL uvarenej kávy (Nescafé)
Na krém:
Je len na vás, či si pripravíte dva, alebo tri rôzne krémy. Použite však rôzne druhy čokolády (napríklad bielu, mliečnu a horkú)
100 g bielej čokolády + 1 šľahačková smotana (200 ml)
100 g mliečnej čokolády + 1 šľahačková smotana (200 ml)
100 g horkej čokolády + 1 šľahačková smotana (200 ml)
Postup:
Vajcia si vyšľaháme s cukrom. Pridáme kakao, ostatné suché ingrediencie a vymixujeme.
Formu si vystelieme papierom na pečenie a rovnomerne nalejeme kakaovú hmotu.
Pečieme pri cca 180 stupňoch asi 25 minút (urobíme test špajľou, či je cesto hotové).
Korpus si teraz zvlhčíme pripravenou kávou.
Vyšľaháme si postupne v 3 miskách šľahačky a do každej pridáme jednu príchuť roztopenej čokolády.
Dôkladne premiešame, aby sa šľahačka spojila s čokoládou.
Striedavo teraz vrstvíme krém na korpus v kôpkach.
triedame krémy s rôznou príchuťou.
Dáme stuhnúť do chladničky.
Nakrájame a môžeme podávať.
Dobrú chuť!
Videonávod