Výborná torta, ktorá vyzerá ako nepečená, no pozostáva z pečeného čokoládového korpusu a tým najlepším krémom. Vyskúšajte a už nikdy nebudete váhať, čo pripraviť pre vašich oslávencov!
Potrebujeme:
5 vajec
150 g práškového cukru
1 lyžicu kakaa
1 bal. prášku do pečiva
Parížska šľahačka:
2 bal. šľahačky (2×250 ml)
2-3 čokoládky Ľadové kaštany
Na vanilkový krém:
250 g masla
150 g práškového cukru
500 ml mlieka
2 bal. vanilkového pudingu
Na smotanový krém:
100 g bielej čokolády
250 g kyslej smotany
Ďalej potrebujeme:
Dlhé piškóty
2 banány
Formu – okrúhlu alebo obdĺžnikovú
Postup:
Najskôr si urobíme šľahačku, pretože musí cez noc odstáť. Šľahačku s nalámanou čokoládou preložíme na plameň a postupne zahrievame. Zmes necháme prejsť aspoň na 2 minúty a následne zložíme z plameňa a keď vychladne, dáme do chladničky. Na druhý deň dobre zachladenú šľahačku ušľaháme.
Žĺtky oddelíme a bielky ušľaháme do snehu. Po častiach do snehu pridáme aj cukor a po jednom žĺtky. Nakoniec pridáme múku a prášok do pečiva. Z cesta odoberieme asi 1/3 a vmiešame do nej kakao. Pripravíme si vymastenú a múkou vysypanú formu. Do stredu formy dáme 3 lyžice bieleho cesta, 1 lyžicu tmavého a takto pokračujeme, kým neminieme všetko cesto. Vytvoríme tak mramorový korpus. Pečieme pri teplote 180 stupňov 40-45 minút.
Z pudingových práškov a mlieka uvaríme puding. V inej miske si našľaháme zmäknuté maslo s cukrom a keď puding vychladne, po lyžičkách vmiešame doň našľahané maslo.
Bielu čokoládu si rozpustíme v mikrovlnke a vmiešame do nej kyslú smotanu.
Korpus prekrojíme na polovicu. Natrieme ho najskôr vanilkovým krémom, naukladáme tenké kolieska banánov a pokračujeme ½ parížskej šľahačky. Pokračujeme druhým korpusom, vanilkovým krémom, banánmi a šľahačkou. Boky torty potrieme zvyšným vanilkovým krémom a prilepíme naň piškóty – môžeme ich upevniť niťou, aby dobre držali. Nakoniec na vrch navrstvíme smotanový krém a posypeme strúhanou čokoládou.
Dáme stuhnúť a môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)