Krémový dezert, ktorý pripravíte za pár minút. Doprajte si vynikajúcu kombináciu smotany, pudingu a sladkého ovocia.
Potrebujeme:
100 g maslových sušienok
500 ml mlieka
1 bal. vanilkového pudingu
6 lyžíc kryštálového cukru
500 ml smotany na šľahanie
1 bal. želatíny (10 g)
4 banány
Postup:
Z pudingového prášku, cukru a mlieka uvaríme puding. Zložíme z plameňa a necháme vychladnúť za občasného miešania – aby sa na povrchu nevytvorila koža.
Želatínu nasypeme do malého množstva vody (100 ml), necháme 10-15 minút napučať a potom preložíme na plameň, kde zahrievaním rozpustíme – nevaríme.
300 ml smotany ušľaháme a pri nízkych otáčkach vmiešame do vychladeného pudingu. Pridáme aj rozpustenú želatínu a všetko spolu premiešame. Banány nakrájame na kolieska a pokvapkáme citrónovou šťavou aby nesčerneli.
Stredne veľkú formu na pečenie vyložíme sušienkami (sušienky môžeme na chvíľu namočiť do mlieka, aby boli mäkšie). Na sušienky navrstvíme tenkú vrstvu vanilkovo-smotanového krému a uložíme kolieska banánov. Potom navrstvíme zvyšný krém.
Formu vložíme na niekoľko hodín do chladničky a pred podávaním ozdobíme šľahačkou, ktorú si ušľaháme zo zvyšnej smotany.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: coolinarika