Pripravte si tento nepečený čokoládový dezert podľa receptu z youtube.
Príprava je veľmi jednoduchá, stačí len naukladať piškóty a prekladať ich týmto rýchlym čokoládovým krémom!
Potrebujeme:
1 l šľahačkovej smotany
400 g tmavej čokolády
160 g mliečnej čokolády
120 g parížskej šľahačky v prášku
mlieko na namáčanie piškót
rumovú esenciu
Postup:
Všetku čokoládu nalámeme, vložíme do misy a zalejeme horúcou šľahačkovou smotanou, ktorú sme si zohriali v hrnci.
Formu si obalíme alobalom alebo potravinárskou fóliou.
Vychladnutý čokoládový krém vyšľaháme ručným mixérom.
Počas šľahania nasypeme do tejto hmoty ešte parížsky krém v prášku a pokračujeme v šľahaní.
Do misky si nalejeme mlieko, pridáme trochu rumovej esencie a premiešame.
Každú piškótu namočíme a ukladáme vedľa seba do formy.
Keď máme hotovú prvú vrstvu piškót, rozotrieme na ne časť krému a uhladíme.
Na krémovú vrstvu ukladáme opäť vedľa seba v mlieku namočené piškóty a navrch opäť rozotrieme krém.
Posledná vrstva bude piškótová.
Časť krému si odložíme na finálnu úpravu. Vrch zakryte a odložte do chladničky stuhnúť (zatiaľ odložte do chladničky aj zvyšok krému).
Po stuhnutí opatrne vyklopíme pomocou plechu, natrieme zvyšným krémom a môžeme podávať.
Prajeme dobrú chuť!
Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.