Ľahký, časovo nenáročný a lahodný dezert, ktorý vás nikdy neomrzí.
Túto lahôdku si obľúbia dospelí aj deti.
Vynikajúci recept na jemný domáci dezert z youtube kanála Herzhaftes Essen.
Potrebujeme:
1 banán
500 ml mlieka
10 g vanilkového cukru
3 žĺtky
60 g kryštálového cukru
25 g kukuričného škrobu
šťavu z 1 pomaranča
100 g čokoládových sušienok
Na ozdobu:
čokoládu
Postup:
V tanieri roztlačíme banán na kašu a do hrnca nalejeme mlieko.
Pridáme vanilkový cukor.
Potom pridáme roztlačený banán a metličkou vymiešame.
Preložíme na sporák a premiešame.
Do samostatnej misky pridáme žĺtky, nasypeme cukor a metličkou vymiešame.
Do zmesi pridáme škrob a premiešame.
Vajíčkovú zmes pridáme do banánovej zmesi. Preložíme na plameň a za stáleho miešania varíme do zhustnutia.
Pomaranč dobre umyjeme a rozkrojíme na polovice, vytlačíme šťavu.
Nachystáme si formu s vyššími okrajmi – odporúčam sklenenú formu.
Na dno sklenenej formy rozotrieme krém.
Sušienky namočíme v pomarančovej šťave a uložíme do formy.
Rozotrieme ďalšiu vrstvu krému, poukladáme sušienky a potrieme krémom.
Potom naukladáme poslednú vrstvu sušienok a nakoniec potrieme krémom.
Dezert odložíme na 30 minút do chladničky.
Po uplynutí doby na vrch nastrúhame čokoládu.
Môžeme servírovať.
Bonus: Tvarohová bomba s čokoládou
Potrebujeme:
1 ČL kávy
horúcu vodu
300 g tvarohu
4 PL práškového cukru
160 ml smotany na šľahanie
100 g čokoládových sušienok
120 g tmavej čokolády
80 ml smotany na varenie
Postup:
Do pohára nasypeme kávu a zalejeme horúcou vodou.
Do misky pridáme tvaroh a cukor, vyšľaháme tyčovým mixérom.
Do nádoby nalejeme smotanu a vyšľaháme krém. Šľahačku vmiešame do tvarohového krému.
Krém rozotrieme na dno sklenenej formy (28 x 14 cm).
Sušienky namočíme do kávy a naukladáme na krém vo forme.
Potom sušienky potrieme krémom. Naukladáme ďalšiu vrstvu sušienok a celý proces opakujeme.
Do menšej misky nalámeme čokoládu. Roztopíme v mikrovlnke alebo vodnom kúpeli.
Pridáme smotanu a dôkladne vymiešame.
Polevu nanesieme na vrch dezertu.
Rozotrieme a vložíme na hodinu do chladničky.
Po vybratí z chladničky môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: