plny-hrniec_transparent_negativ.png

Domáci dezert za 5 minút: Každý hľadá tento recept! Jednoduché, rýchle, lacné a chutné!

Ľahký, časovo nenáročný a lahodný dezert, ktorý vás nikdy neomrzí.

 

 

Túto lahôdku si obľúbia dospelí aj deti.

Vynikajúci recept na jemný domáci dezert z youtube kanála Herzhaftes Essen.

Potrebujeme:

1 banán

500 ml mlieka

10 g vanilkového cukru

3 žĺtky

60 g kryštálového cukru

 

 

25 g kukuričného škrobu

šťavu z 1 pomaranča

100 g čokoládových sušienok

Na ozdobu:

čokoládu

Postup:

V tanieri roztlačíme banán na kašu a do hrnca nalejeme mlieko.

Pridáme vanilkový cukor.

 

 

Potom pridáme roztlačený banán a metličkou vymiešame.

Preložíme na sporák a premiešame.

Do samostatnej misky pridáme žĺtky, nasypeme cukor a metličkou vymiešame.

Do zmesi pridáme škrob a premiešame.

Vajíčkovú zmes pridáme do banánovej zmesi. Preložíme na plameň a za stáleho miešania varíme do zhustnutia.

 

 

Pomaranč dobre umyjeme a rozkrojíme na polovice, vytlačíme šťavu.

Nachystáme si formu s vyššími okrajmi – odporúčam sklenenú formu.

Na dno sklenenej formy rozotrieme krém.

 

 

Sušienky namočíme v pomarančovej šťave a uložíme do formy.

Rozotrieme ďalšiu vrstvu krému, poukladáme sušienky a potrieme krémom.

Potom naukladáme poslednú vrstvu sušienok a nakoniec potrieme krémom.

 

 

Dezert odložíme na 30 minút do chladničky.

Po uplynutí doby na vrch nastrúhame čokoládu.

Môžeme servírovať.

 

 

Bonus: Tvarohová bomba s čokoládou

Potrebujeme:

1 ČL kávy

horúcu vodu

300 g tvarohu

4 PL práškového cukru

 

 

160 ml smotany na šľahanie

100 g čokoládových sušienok

120 g tmavej čokolády

80 ml smotany na varenie

Postup:

Do pohára nasypeme kávu a zalejeme horúcou vodou.

Do misky pridáme tvaroh a cukor, vyšľaháme tyčovým mixérom.

Do nádoby nalejeme smotanu a vyšľaháme krém. Šľahačku vmiešame do tvarohového krému.

Krém rozotrieme na dno sklenenej formy (28 x 14 cm).

 

 

Sušienky namočíme do kávy a naukladáme na krém vo forme.

Potom sušienky potrieme krémom. Naukladáme ďalšiu vrstvu sušienok a celý proces opakujeme.

Do menšej  misky nalámeme čokoládu. Roztopíme v mikrovlnke alebo vodnom kúpeli.

Pridáme smotanu a dôkladne vymiešame.

 

 

Polevu nanesieme na vrch dezertu.

Rozotrieme a vložíme na hodinu do chladničky.

Po vybratí z chladničky môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes