Bravčové rezne som vždy pripravovala rovnakým spôsobom, naklepať, nasoliť, obaliť a vypražiť.
Keď však tento zaužívaný postup trošku vylepšíte, rezne budú chuť neskutočne.
Oplatí sa vyskúšať, stačí len deň vopred naklepať, vložiť do marinády z kyslej smotany.
Potom už len obalíme v strúhanke a vypražíme ako zvyčajne.
Potrebujeme:
8-10 plátkov bravčových rezňov
Strúhanku
Olej
Na marinádu:
1 téglik kyslej smotany
1 vajce
2 lyžice solamylu
1 lyžicu vegety
1-2 strúčiky cesnaku pretlačeného
Mleté korenie
Postup:
Všetky prísady na marinádu si zmiešame.
Rezne naklepeme a vložíme do pripravenej marinády na 10-12 hodín.
Na druhý deň vyberieme z chladničky aspoň 15 minút pred obaľovaním v strúhanke.
Teraz len obalíme v strúhanke – pokojne aj 2x a vyprážame na oleji ako zvyčajne.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Viola M.
Ďalšie recepty na výborné rezne!
Šťavnaté rezne na francúzsky spôsob
Potrebujeme:
4 ks vykostených kuracích stehien bez kože
3 ks vajec
4 lyžice kyslej smotany
4 lyžice hladkej múky
3 strúčiky cesnaku
Soľ a čierne korenie
Zväzok čerstvej petržlenovej vňate
Postup:
Kuracie mäso umyjeme, odblaníme a nakrájame na drobné kúsky.
Tie dôkladne osolíme a okoreníme.
K mäsu pridáme smotanu, vajcia, pretlačený cesnak, nadrobno nakrájanú vňať a múku.
Dôkladne premiešame, aby sa všetky ingrediencie prepojili.
Z cesta dávkujeme lyžicou na rozpálenú panvicu s olejom jednotlivé rezne.
Vypražíme z oboch strán dozlatista. Z hotových rezňov vytlačíme pomocou servítky prebytočný olej.
Pečené rezne s kvapkou masla
Potrebujeme:
1,2 kg kuracích rezňov
3 vajcia
3 lyžice múky
Strúhanku
Soľ, čierne korenie, bazalku
50-70 g strúhaného parmezánu
Štipku chilli
1-2 lyžičky cesnakového prášku
100 ml olivového oleja
3 lyžice rozpusteného masla
Postup:
Rezne umyjeme a nakrájame na tenké plátky (1 ks veľkých kuracích pŕs nakrájame na 5-6 tenkých plátkov).
Ochutíme soľou, korením a odložíme bokom.
Vajcia vymiešame s múkou.
Strúhanku zmiešame s parmezánom, bylinkami a koreninami.
Môžeme dochutiť soľou.
Kuracie kúsky pokvapkáme olivovým olejom, najskôr obalíme v cestíčku a potom v strúhanke.
Strúhanku dobre pritlačíme prstami, aby neopadávala.
Preložíme na plech vymasteným zvyšným olejom a vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov.
Po 10 minútach pečenia kúsky obrátime a pokvapkáme roztopeným maslom. Pečieme ďalších 10-15 minút, kým povrch plátkov nie je zlatistý.
Bravčové rezne v kefírovom cestíčku
Potrebujeme:
8 väčších kúskov bravčových rezňov
Soľ a korenie
3 lyžice hladkej múky
Olej na vyprážanie
Na cestíčko:
140 g kefíru
2 veľké vajcia
Soľ a čierne mleté korenie
2 strúčiky cesnaku
3 lyžice hladkej múky
Postup:
Rezne umyjeme, naklepeme a ochutíme soľou a korením.
Najskôr obalíme v múke a potom v cestíčku (stačí, ak zmiešame všetky prísady a vymiešame hladkú hmotu). Cestíčko môžeme ochutiť soľou a korením.
Vyprážame v rozpálenom oleji z oboch strán dozlatista.
Kyjevské rezne na plechu
Potrebujeme:
200 g masla
Zväzok petržlenovej vňate nakrájanej nadrobno
4 strúčiky cesnaku
Citrónová šťava
Soľ, korenie
4-5 plátkov slaniny
4-5 ks kuracích pŕs
Strúhanka, múka a vajcia na obaľovanie
Olej
Postup:
Zmäknuté maslo zmiešame s petržlenovou vňaťou, nakrájanou slaninou, soľou a korením. Pokvapkáme citrónovu šťavou. Náplň zabalíme do fólie – do tvaru rolky a vložíme do chladničky – náplň musí byť dobre vychladená (ja vkladám na 15 min. do mrzáka, aby náplň poriadne stuhla).
Mäso umyjeme, očistíme, vysušíme a ochutíme soľou a korením. Nakrájame na menšie kúsky.
V každom kúsku mäsa spravíme otvor na plnenie. Do týchto otvorov vložíme náplň nakrájanú na kúsky. Aby náplň nevytiekla, zavrieme otvory pomocou špáradiel.
Teraz plnené mäso klasicky obalíme v trojobale.
Rezne zo všetkých strán opražíme na rozpálenom oleji tak, aby strúhanka získala zlatistý nádych. Potom preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 stupňov približne 30 minút.
Podávame s prílohou podľa chuti.