plny-hrniec_transparent_negativ.png

Všetci sa ma pýtali, čo som urobila s tými rezňami, že sú také chutné: Len ich naklepte deň vopred a dajte do tejto zmesi, rozdiel v chuti je ohromný!

Bravčové rezne som vždy pripravovala rovnakým spôsobom, naklepať, nasoliť, obaliť a vypražiť. Keď však tento zaužívaný postup trošku vylepšíte, rezne budú chuť neskutočne. Oplatí sa vyskúšať, stačí len deň vopred naklepať, vložiť do marinády z kyslej smotany. Potom už len obalíme v strúhanke a vypražíme ako zvyčajne.

Bravčové rezne som vždy pripravovala rovnakým spôsobom, naklepať, nasoliť, obaliť a vypražiť.

 

 

Keď však tento zaužívaný postup trošku vylepšíte, rezne budú chuť neskutočne.

Oplatí sa vyskúšať, stačí len deň vopred naklepať, vložiť do marinády z kyslej smotany.

Potom už len obalíme v strúhanke a vypražíme ako zvyčajne.

 

 

Potrebujeme:

8-10 plátkov bravčových rezňov

Strúhanku

Olej

Na marinádu:

 

 

1 téglik kyslej smotany

1 vajce

2 lyžice solamylu

1 lyžicu vegety

1-2 strúčiky cesnaku pretlačeného

Mleté korenie

Postup:

 

 

Všetky prísady na marinádu si zmiešame.

Rezne naklepeme a vložíme do pripravenej marinády na 10-12 hodín.

 

 

Na druhý deň vyberieme z chladničky aspoň 15 minút pred obaľovaním v strúhanke.

Teraz len obalíme v strúhanke – pokojne aj 2x a vyprážame na oleji ako zvyčajne.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Viola M.

Ďalšie recepty na výborné rezne!

Šťavnaté rezne na francúzsky spôsob

 

Potrebujeme:

4 ks vykostených kuracích stehien bez kože

3 ks vajec

4 lyžice kyslej smotany

4 lyžice hladkej múky

3 strúčiky cesnaku

Soľ a čierne korenie

Zväzok čerstvej petržlenovej vňate

Postup:

Kuracie mäso umyjeme, odblaníme a nakrájame na drobné kúsky.

Tie dôkladne osolíme a okoreníme.

K mäsu pridáme smotanu, vajcia, pretlačený cesnak, nadrobno nakrájanú vňať a múku.

Dôkladne premiešame, aby sa všetky ingrediencie prepojili.

Z cesta dávkujeme lyžicou na rozpálenú panvicu s olejom jednotlivé rezne.

Vypražíme z oboch strán dozlatista. Z hotových rezňov vytlačíme pomocou servítky prebytočný olej.

Pečené rezne s kvapkou masla

 

 

Potrebujeme:

1,2 kg kuracích rezňov

3 vajcia

3 lyžice múky

Strúhanku

Soľ, čierne korenie, bazalku

50-70 g strúhaného parmezánu

Štipku chilli

1-2 lyžičky cesnakového prášku

100 ml olivového oleja

3 lyžice rozpusteného masla

Postup:

Rezne umyjeme a nakrájame na tenké plátky (1 ks veľkých kuracích pŕs nakrájame na 5-6 tenkých plátkov).

Ochutíme soľou, korením a odložíme bokom.

Vajcia vymiešame s múkou.

Strúhanku zmiešame s parmezánom, bylinkami a koreninami.

 

 

Môžeme dochutiť soľou.

Kuracie kúsky pokvapkáme olivovým olejom, najskôr obalíme v cestíčku a potom v strúhanke.

Strúhanku dobre pritlačíme prstami, aby neopadávala.

Preložíme na plech vymasteným zvyšným olejom a vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov.

Po 10 minútach pečenia kúsky obrátime a pokvapkáme roztopeným maslom. Pečieme ďalších 10-15 minút, kým povrch plátkov nie je zlatistý.

Bravčové rezne v kefírovom cestíčku

 

 

Potrebujeme:

8 väčších kúskov bravčových rezňov

Soľ a korenie

3 lyžice hladkej múky

Olej na vyprážanie

Na cestíčko:

140 g kefíru

2 veľké vajcia

Soľ a čierne mleté korenie

2 strúčiky cesnaku

3 lyžice hladkej múky

Postup:

Rezne umyjeme, naklepeme a ochutíme soľou a korením.

Najskôr obalíme v múke a potom v cestíčku (stačí, ak zmiešame všetky prísady a vymiešame hladkú hmotu). Cestíčko môžeme ochutiť soľou a korením.

Vyprážame v rozpálenom oleji z oboch strán dozlatista.

Kyjevské rezne na plechu

 

Potrebujeme:

200 g masla

Zväzok petržlenovej vňate nakrájanej nadrobno

4 strúčiky cesnaku

Citrónová šťava

Soľ, korenie

4-5 plátkov slaniny

4-5 ks kuracích pŕs

Strúhanka, múka a vajcia na obaľovanie

Olej

Postup:

Zmäknuté maslo zmiešame s petržlenovou vňaťou, nakrájanou slaninou, soľou a korením. Pokvapkáme citrónovu šťavou. Náplň zabalíme do fólie – do tvaru rolky a vložíme do chladničky – náplň musí byť dobre vychladená (ja vkladám na 15 min. do mrzáka, aby náplň poriadne stuhla).

Mäso umyjeme, očistíme, vysušíme a ochutíme soľou a korením. Nakrájame na menšie kúsky.

V každom kúsku mäsa spravíme otvor na plnenie. Do týchto otvorov vložíme náplň nakrájanú na kúsky. Aby náplň nevytiekla, zavrieme otvory pomocou špáradiel.

Teraz plnené mäso klasicky obalíme v trojobale.

Rezne zo všetkých strán opražíme na rozpálenom oleji tak, aby strúhanka získala zlatistý nádych. Potom preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 stupňov približne 30 minút.

Podávame s prílohou podľa chuti.

Kuracie jednohubky v smotanovom cestíčku

Pokračovanie článku nájdete na druhej strane

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes