plny-hrniec_transparent_negativ.png

Všetci sa pýtajú, čo som PRIDALA do tej zemiakovej kaše, že je tak výborná: KUCHÁRSKY TRIK, ktorý ju posunie na iný level!

Zemiakové pyré vie pripraviť asi každý.

Nie vždy je však chutné, jemné a lahodné. 

Naučte sa tento trik, ktorý sa môže zdať neobvyklý, ale posunie zemiakové pyré na vyšší level. 

 

 

Odporúča ho aj portál impact.

Na prvý pohľad je zemiakové pyré veľmi jednoduché na prípravu. 

Existujú však kuchárske triky, vďaka ktorým je zemiaková kaša skutočnou lahôdkou a nielen nudnou prílohou.

 

 

 

 

Mnohé gazdinky sa sťažujú, že ich zemiakové pyré je nevýrazné, chýba mu nadýchaný objem a vôbec nevyzerá ako z kuchárskej knihy.

Dnes sa dozviete o veľmi užitočnom triku, ktorý sa oplatí vyskúšať. 

V prvom rade je veľmi dôležitý správny výber zemiakov. 

 

 

Vyberajte biele zemiaky, pretože majú vyšší obsah škrobu, majú menej pevnú textúru, čiže sú drobivejšie a dodajú pyré krémovejšiu konzistenciu.

Ak ich nemáte, môžete použiť aj červené zemiaky.

Ako urobiť zemiakové pyré ako z kuchárskej knihy?

 

 

Zemiaky ošúpeme, nastrúhame a vytlačíme z nich šťavu. 

Potom sa uvaria v studenej vode, ktorá musí na dva prsty presahovať úroveň zemiakov.

Podľa chuti dosolíme a necháme povariť 20 – 25 minút do mäkka.

 

 

Dobre scedíme, necháme pár minút podusiť, aby sa neskôr chuť masla a mlieka ešte zvýraznila.

Lahodné pyré by nemalo mať hrudky, preto použijeme pučidlo na zemiaky (ak nemáme veľa času, môžeme použiť aj ručný mixér).

Následne prejdeme k zapracovaniu mlieka a masla.

 

 

Maslo musíme zvoliť s obsahom tuku aspoň 80% a mlieko musí mať 3,5 % tuku.

Do zemiakovej kaše pridáme horúce mlieko a zmes rozmixujeme ručným mixérom.

Na kilogram zemiakov stačí 300 ml plnotučného mlieka.

 

 

Aby sme získali krémovú textúru, pridáme 120 g masla, čo je o niečo viac ako pol balenia.

Pridáme studené maslo – nemusí mať izbovú teplotu.

Miešame pyré, kým sa všetko mlieko a maslo nespojí.

Následne dochutíme soľou a korením, potom pridáme túto netradičnú surovinu, ktorá mu dodá extra nadýchanú konzistenciu.

Tou surovinou je ocot. 

 

 

Pridáme lyžičku octu a dobre všetko premiešame.

Pyré je pripravené na servírovanie.

Dobrú chuť!

 

 

Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes