plny-hrniec_transparent_negativ.png

TOP CESTÍČKO na cuketu: Pridajte túto surovinu a už ho nebudete robiť inak!

Najlepšie cestíčko, aké sme kedy skúsili. Cuketu už inak nerobím.

Fantastická cuketka, ktorá sú hitom tejto letnej sezóny.

 

 

Lahodná chuť cesnaku, cuketa jemná ako pierko a dresing z kyslej smotany s kôprom.

Určite vyskúšajte aj vy.

Do cesta odporúčam pridať aj jednu tajnú prísadu, s ktorou získate ešte lepšiu chuť – obyčajné svetlé pivo.

 

 

Potrebujeme:

Základ:

1 ks väčšia cuketa

5 strúčikov cesnak

podľa chuti soľ

podľa chuti korenie

Dresing:

 

 

4 lyžice kyslá smotana

podľa chuti kôpor

4 strúčiky cesnak

podľa chuti soľ

podľa chuti korenie

Cestíčko:

 

 

2 ks vajce

3 lyžice kyslá smotana

štipka soľ

4 lyžice hladká múka

50 g strúhaný syr

Trochu svetlého piva

Postup:

Cuketu umyjeme, osušíme a nakrájame na pozdĺžne na pásiky alebo na kolieska.

 

 

Osolíme a okoreníme podľa vlastnej chuti, pridáme prelisovaný cesnak a premiešame.

Necháme 15 minút odstáť.

Kyslú smotanu v miske premiešame s nasekaným kôprom.

 

 

Pridáme prelisovaný cesnak, soľ a korenie.

Premiešame a tiež odložíme bokom.

Pripravíme cestíčko – vajíčka, kyslú smotanu, soľ, múku vymiešame metličkou.

 

 

Pridáme nastrúhaný syr a premiešame.

Nakoniec pridáme aj pivo – tak aby sme získali správnu konzistenciu.

Ak je cestíčko príliš riedke, pridajte múku.

 

 

Ak naopak husté, pridáme ešte trochu piva.

Kolieska cukety obalíme v múke a následne v cestíčku.

 

 

Smažíme na rozpálenej panvici dozlatista z oboch strán.

Po vysmažení ich ukladáme na papierový obrúsok, aby sme sa zbavili prebytočného oleja.

Podávame s prílohou podľa chuti a s dressingom.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes