Ryža nikdy nechutila tak dobre, ako keď ju pripravíte týmto spôsobom.
Ja som to skúsila len pred rokom podľa návodu z youtube a odvtedy už inak ryžu nerobím.
Nezabúdajte, že základom je poriadne ju nechať odmočiť a cesnak, je nesmierne chutná.

Postup:
Panvicu si dáme na oheň.
Trochu rozohrejeme.
Nalejeme slnečnicový olej.
Pridáme nasekaný cesnak a opražíme.

Ryžu si dáme do studenej vody.
Necháme odmočiť aspoň na 30 minút.
Potom prepláchneme a dáme na panvicu.
Osolíme, premiešame a chvíľu opražíme.
Potom zalejeme vodou mierne nad ryžu.
Zakryjeme pokrievkou a ohrev znížime na minimum.

Povaríme 5 minút.
Potom vypneme oheň.
O 5 minút dolejeme ešte trochu vody.
Uvaríme do mäkka.
Ryža, ku ktorej už nepotrebujete druhý chod
Skvelý recept, ktorý som našla na youtube a odvtedy ho robím pravidelne.

Ak patrí ryža medzi vaše obľúbené prílohy, pripravte si ju na tento spôsob.
Je taká dobrá, že vám k nej mäso vôbec nebude chýbať.
Potrebujeme:
1 šálka ryže
voda
1 cibuľa
1 PL paradajkového pretlaku
3 PL oleja
1 ČL červenej mletej papriky
1/4 ČL chilli (voliteľné, ak máte radi štipľavé)
soľ podľa chuti
Postup:
Na oleji si osmažíme nakrájanú cibuľku do zlatista.
Pridajte červenú papriku, chilli a paradajkový pretlak.

Všetko spolu premiešame a pridáme umytú scedenú ryžu.
Opäť dôkladne premiešame a osmažíme asi 2 minúty.
V pohári vody si rozmiešame soľ a zalejeme ryžu.

Pridáme ešte asi pol pohára vody, zakryjeme pokrievkou a varíme na slabom ohreve do mäkka, asi 16 – 18 minút.
Po uvarení ryžu premiešajte a servírujte napríklad so šalátom.
Budete mať chutnú a ľahkú večeru.
Dobrú chuť!

Video návod:
Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.