plny-hrniec_transparent_negativ.png

Najlahodnejší uhorkový šalát na fínsky spôsob: Neskutočne chutný, pohladí všetky zmysly!

Doma som skúšal pripraviť šalát podľa tohto receptu a priznám sa, že po pár dňoch po ňom neostala ani pamiatka.

Odvtedy ho už robím na väčšie objemy, aby nám vydržal dlhšie – neskutočne nám totiž zachutil.

 

 

Tieto uhorky poznám pod názvom Fínske uhorky, alebo Fínsky uhorkový šalát.

Chutný recept z youtube kanála Готовим со Светланой Печёнкиной na vynikajúce zavárané uhorky.

Potrebujeme:

 

 

2 kg uhoriek

1/2 kg cibule

1 zväzok kôpru

1 PL soli

2 PL kryštálového cukru

50 ml 9% octu

80 ml rastlinného oleja

Postup:

 

 

Uhorky umyjeme.

Nakrájame na kolieska o hrúbke cca 3-4 cm.

Cibuľu prekrojíme na polovicu a nakrájame na plátky.

 

 

Nakrájanú zeleninu vložíme do veľkej misy.

Pridáme soľ, cukor, ocot a olej.

 

 

Zeleninovú zmes premiešame.

Potom pridáme nakrájaný kôpor.

Opäť zamiešame.

 

 

Šalát necháme minimálne 2 hodiny odstáť, aby pustil šťavu.

Potom zeleninovú zmes vložíme do čistých pohárov.

Zalejeme šťavou.

 

 

Poháre prekryjeme viečkami (neotáčame nimi).

Na dno hrnca položíme utierku.

Vložíme poháre.

Zalejeme vodou.

 

 

Vodu privedieme do varu.

Potom necháme ešte 10 minút variť (nie viac).

Viečka na pohároch na pevno dotiahneme.

 

 

Poháre otočíme hore dnom a necháme úplne vychladnúť.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes