Vychutnajte si toto skvelé jedlo z kapusty a mletého mäsa.
Jedinečné spojenie chutí si vás získa po prvom súste.
Príprava je veľmi jednoduchá.
Postupujte podľa receptu z YouTube kanála Cookrate – Meat Delish.
Potrebujeme:
1 hlávkovú kapustu
1,5 kg mletého mäsa
soľ
čierne mleté korenie
2 vajcia
100 g tvrdého syra
350 g plátkovej slaniny
Na omáčku
100 g krémového syra
70 g nakladaných uhoriek
30 g majonézy
20 g horčice
4 strúčiky cesnaku
120 ml sladkej smotany na varenie
7 g kôpru
soľ
Postup:
Ako prvé si vyrežeme z kapusty hlúb a odstránime poškodené listy.
Jamku po hlúbe ešte rozšírime, pretože túto dutinu budeme následne plniť mletým mäsom.
Mleté mäso si pripravíme nasledovne
Vložíme si ho do misky, osolíme, okoreníme, pridáme vajcia a dobre premiešame.
Teraz týmto mletým mäsom naplníme dutinu v kapuste.
V mletom mäse ešte v strede urobíme jamku, do ktorej vložíme hrudu syra.
Kapustu vložíme do pekáča a zvyšné mleté mäso navrstvíme na vrch kapusty.
Teraz ešte celú kapustu obalíme plátkami slaniny.
Vložíme do predhriatej rúry na teplotu 160 °C.
Pečieme asi 2 hodiny.
Všetky ingrediencie na omáčku (okrem kôpru) spolu zmiešame.
Následne ich rozmixujeme tyčovým mixérom a nakoniec pridáme nasekaný kôpor.
Upečené mäso pokrájame.
Každý kúsok polejeme pripravenou omáčkou a servírujeme s obľúbenou prílohou.
Celý postup si môžete pozrieť na videu.
Dobrú chuť!