plny-hrniec_transparent_negativ.png

Najchutnejšie cuketky celej sezóny: Zabudnite na trojobal a vyskúšajte cestíčko z kyslej smotany a cesnaku – celej rodine sa zbiehajú slinky!

Vynikajúci recept na cuketu, ktorú si zamiluje každý. Je to ešte chutnejšie, ako klasika v trojobale.

Veľmi lahodná cuketa v cestíčku z kyslej smotany a cesnaku.

 

 

Ak chcete skúsiť niečo iné, ako klasické obaľovanie zeleniny v trojobale, tento recept si vás získa.

Cuketky podľa tohoto receptu sú veľmi jemné, lahodné, doslova sa rozplývajú na jazyku.

Ideálna voľba na letný obed.

Potrebujeme:

2 kusy cukety

 

 

soľ

čierne korenie

4-5 strúčiky cesnaku

hladká múka

olej

Na cestíčko:

 

 

2 vajcia

3 polievkové lyžice kyslej smotany

1/2 lyžičky soli

Múka hladká 3-4 polievkové lyžice

50 g strúhaného syra

kôpor

Prísady na omáčku:

 

 

4-5 polievkových lyžíc kyslej smotany

kôpor

3 strúčiky cesnaku

soľ

čierne korenie

Príloha:

varené zemiaky

črstvá zelenina

Postup:

Cuketu umyjeme  – ak je mladá, nemusíme ani šúpať.

 

 

Nakrájame na kolieska hrubé cca 0,5 cm.

Preložíme do misky.

Pridáme soľ, korenie a pretlačený cesnak.

 

 

Poriadne premiešame.

Môžeme pridať bylinky a koreniny podľa chuti.

Na cestíčko vymiešame vajcia s ostatnými prísadami.

 

 

Cestíčko musí byť jemné a hladké – bez hrudie.

Každú cuketu obalíme najskôr múke.

Potom obalíme v cestíčku.

 

 

Pečieme na rozhoriatom oleji.

Každý kúsok pečieme dozlatista u oboch strán.

Omáčka:

Na omáčku zmiešame všetky prísady.

 

 

Dochutíme podľa potreby.

Pmáčku podávame s cuketou a prílohou podľa chuti.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes