Premýšľate, ako pripraviť nadýchanú vanilkovú piškótu?
Máme pre vás recept, s ktorým sa vám to určite podarí.
Vaše dezerty s piškótovým cestom budú jednoducho neodolateľné.
Stačí sa držať tohto postupu z portálu smakosze.
Do tejto piškóty idú len 3 lyžice múky a namiesto nej sa pridá pudingový prášok.
Je nadýchaná, nepraská, neklesne a chutí fantasticky.
Potrebujeme:
Suroviny na tortovú formu s priemerom 24-26 cm.
6 veľkých vajec
pohár kryštálového cukru
štipku soli
1/2 lyžičky prášku do pečiva
3 PL hladkej múky
3 balíčky vanilkového pudingu bez cukru
Postup:
Oddelíme bielka od žĺtkov.
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh so štipkou soli.
Potom pridáme cukor a miešame, kým sa nevytvorí hustá pena.
Za stáleho miešania pridávame po 1 žĺtku.
Do zmesi pridáme múku a prášok do pečiva a znova premiešame.
Nasypeme vanilkový puding bez cukru.
Jemne premiešame, aby sa všetky ingrediencie spojili.
Cesto vylejeme na tortovú formu s papierom na pečenie.
Vložíme do rúry vyhriatej na 160° C s možnosťou ohrevu hore a dole.
Pečieme 45-50 minút.
Cesto počas pečenia krásne narastie.
Nespadne, nedrobí sa a chutí úžasne.
Pudingy mu tiež dodávajú originálnu lahodnú chuť.
Piškótu po upečení hneď vyberieme z rúry.
Hotovú tortu vrstvíme s obľúbenými krémami alebo šľahačkou až po úplnom vychladnutí.
Extra nadýchaná piškóta z 3 ingrediencií
Famózna domáca piškóta, na ktorej prípravu vám stačia len tri základné suroviny.
Dokonalý výsledok, po ktorom stratíte reč.