Potrebujeme:
5 vajec veľkosť L (alebo 6 vajec veľkosti M)
150 g kryštálového cukru
150 g hladkej pšeničnej múky
Postup:
Do dvoch hlbokých mís rozdelíme bielky a žĺtky.
Bielky šľaháme na strednej rýchlosti 5 minút.
Počas šľahania nasypeme polovicu cukru.
Ďalej šľaháme na stredne vysokej rýchlosti ďalších 5 minút.
Misu s vyšľahanými bielkami prekryjeme utierkou.
Penu necháme odpočívať pri izbovej teplote.
Do misky so žĺtkami nasypeme zvyšok cukru.
Pri vysokej rýchlosti ich mixérom šľaháme 3 minúty.
Do žĺtkovej zmesi preosejeme tretinu múky a na najnižšej rýchlosti vyšľaháme.
Pridáme tretinu bielkovej peny a jemne špachtľou premiešame.
Cez sitko preosejeme ďalšiu tretinu múky a vymiešame.
Pridáme tretinu bielkovej zmesi.
A jemne miešame.
Pridáme poslednú tretinu bielkov a zamiešame.
Spodok formy vystelieme papierom na pečenie.
Cesto nalejeme do formy.
Špajľou premiešame, aby sme sa zbavili prípadných bubliniek.
Formu vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme 40 minút pri teplote 180°C (horný/spodný ohrev).
Po upečení necháme piškótu 10 minút vychladnúť.
Potom vyberieme z formy, necháme úplne vychladnúť a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!