plny-hrniec_transparent_negativ.png

Najlepší recept na piškótu: Do snehu nasypte 3 balenia tohto a uvidíte, že ešte nikdy nebola taká nadýchaná a jemná!

 

Potrebujeme:

5 vajec veľkosť L (alebo 6 vajec veľkosti M)

150 g kryštálového cukru

150 g hladkej pšeničnej múky

 

Postup:

Do dvoch hlbokých mís rozdelíme bielky a žĺtky.

Bielky šľaháme na strednej rýchlosti 5 minút.

 

 

Počas šľahania nasypeme polovicu cukru.

Ďalej šľaháme na stredne vysokej rýchlosti ďalších 5 minút.

 

 

Misu s vyšľahanými bielkami prekryjeme utierkou.

Penu necháme odpočívať pri izbovej teplote.

 

 

Do misky so žĺtkami nasypeme zvyšok cukru.

Pri vysokej rýchlosti ich mixérom šľaháme 3 minúty.

 

 

Do žĺtkovej zmesi preosejeme tretinu múky a na najnižšej rýchlosti vyšľaháme.

Pridáme tretinu bielkovej peny a jemne špachtľou premiešame.

 

 

Cez sitko preosejeme ďalšiu tretinu múky a vymiešame.

Pridáme tretinu bielkovej zmesi.

A jemne miešame.

 

 

Pridáme poslednú tretinu bielkov a zamiešame.

Spodok formy vystelieme papierom na pečenie.

 

 

Cesto nalejeme do formy.

Špajľou premiešame, aby sme sa zbavili prípadných bubliniek.

 

 

Formu vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme 40 minút pri teplote 180°C (horný/spodný ohrev).

Po upečení necháme piškótu 10 minút vychladnúť.

Potom vyberieme z formy, necháme úplne vychladnúť a môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay

1 2
Picture of Miroslava

Miroslava

Redaktorka magazínu To je nápad!

Dnes najobľúbenejšie