V tomto článku sa dozviete, ako pripraviť tie najlepšie bravčové rezne.
Zabudnite na mäso tvrdé ako podrážka.
Vďaka tomuto postupu bude mäkké a šťavnaté.
Postupujte podľa tohto receptu z YouTube kanála Tradičné recepty.
Aké mäso si vybrať na rezne?
Ak máte radšej chudé mäso, zvoľte si bravčové karé.
Rezne budú ale menej šťavnaté a suchšie.
Ak vám nevadí mastnejšie mäso, zvoľte bravčovú krkovičku.
Mäso si treba naklepať, aby sa na panvici dôkladne prepieklo.
Pod dosku si dajte utierku alebo protišmykovú podložku.
Mäso si umyjeme a osušíme.
Prikryjeme ho potravinárskou fóliou a naklepeme z oboch strán.
Z obidvoch strán mäso osolíme a okoreníme.
Postup pri obaľovaní
Do hlbokého taniera si rozklepneme vajíčka, pridáme soľ a našľaháme ich metličkou.
Vďaka tomu bude trojobal krásne nadýchaný.
Okrem soli nič iné nepridávajte.
Následne si obalíme mäso v zmesi hladkej a polohrubej múky, ktorú sme si zmiešali v pomere 1:1.
Teraz obalíme mäso vo vyšľahaných vajíčkach.
Nakoniec samozrejme obalíme mäso v strúhanke, najlepšie v domácej.
Ak však máte domácu strúhanku, používajte čerstvú a preosiatu.
Rezne nikdy neobaľujte dopredu, pretože v chladničke nasajú vlhkosť.
Postup pri vysmážaní
Do panvice si nalejte rastlinný olej a pridajte 2 polievkové lyžice bravčovej masti.
Bravčová masť dá rezňom nezameniteľnú chuť.
Rezne vkladáme do rozhorúčeného oleja (masť musí byť úplne rozpustená) a vysmážame ich z každej strany 5 – 7 minút dozlatista na miernom plameni.
Pri príprave rezňov si zapamätajte tieto 3 zlaté pravidlá:
Aby boli rezne mäkké, musíme ich vysmážať pomaly.
Aby boli rezne šťavnaté, musíte ich vkladať do horúceho oleja.
Aby boli rezne chrumkavé, použite domácu preosiatu strúhanku z bielych rožkov.
Celý postup si môžete pozrieť v priloženom videu.
Dobrú chuť!