plny-hrniec_transparent_negativ.png

Dokonalé veľkonočné MEDOVÉ kolieska: Musím sa podeliť o tento luxusný recept, nevyrovná sa im ani veterník!

Luxusné mini krémeše, ktoré sa na 100% vydaria. Keď ich dám na stôl, na ostatné dezerty sa v momente zabudne!

Medové kolieska s krémom sú lahodný a sladký dezert, ktorý si zamiluje celá rodina. Kombinácia medového cesta a krému je neodolateľná a uspokojí aj tie najnáročnejšie chuťové poháriky.

Pani Helena zdieľala úžasný recept na domáce medové kolieska, ktoré nielen krásne vyzerajú, ale ešte lepšie chutia.

 

 

Sú fantastické a každý, kto ich ochutnal a videl, doslova onemel od úžasu.

Pripraviť si ich môžete aj vy, ja som to skúsila a sú naozaj úžasné.

 

 

Medové kolieska s krémom sa dajú pripraviť s rôznymi druhmi krému. Môžete použiť klasický maslový krém, pudingový krém alebo mascarpone krém. Môžete tiež pridať rôzne príchute, ako je vanilka, škorica alebo citrónová kôra.

 

Potrebujeme:

Cesto:

480 g hladká múka

190 g práškový cukor

90 g maslo

60 g med

2 ks vajce

2 ks žĺtok

1,25 g sóda

Krém:

 

 

8 dcl mlieko

2 ks zlatý klas

1 ks žĺtok

150 g kryštálový cukor

200 g maslo (izbová teplota)

Postup:

Zo všetkých surovín si ručne vymiešame cesto. Cesto rozvaľkáme na tenký plát a vykrajujeme kolieska.

Ukladáme ich na vymastený plech. Pečieme na 200 stupňoch dozlatista, asi 10 min. – sledujeme.

Uvaríme klasický puding – z mlieka, pudingového prášku a cukru.

Zložíme z plameňa a necháme vychladnúť. Medzitým si našľaháme zmäknuté maslo.

 

 

Do pudingu po vychladnutí zašľaháme po lyžiciach maslo – spolu prešľaháme.

Vznikne nám jednotný krém.

500ml smotany vyšľaháme s cukrom na pevnú šľahačku.

Vychladnuté guľaté kolieska plníme pudingovým krémom.

Aby vznikol pekný tvar dávkujte krém za pomoci cukrárskeho vrecka.

Po stuhnutí nanesieme šľahačku.

Prikryjeme druhým kolieskom a zľahka posypeme práškovým cukrom.

Existuje mnoho rôznych druhov krémov, s ktorými môžete pripraviť medové kolieska. Tu je niekoľko tipov:

 

 

Klasické krémy:

Maslový krém: Je to najbežnejší krém na medové kolieska. Vyrába sa z masla, cukru, vajec a vanilky.

Pudingový krém: Je to ľahší a jemnejší krém ako maslový krém. Vyrába sa z pudingového prášku, mlieka, cukru a masla.

Mascarpone krém: Je to bohatý a krémový krém. Vyrába sa z mascarpone syra, cukru a smotany na šľahanie.

Ovocné krémy:

Citrónový krém: Je to osviežujúci a kyslý krém. Vyrába sa z citrónovej šťavy, cukru, masla a vajec.

Malinový krém: Je to sladký a ovocný krém. Vyrába sa z malín, cukru, masla a vajec.

Jahodový krém: Je to sladký a ovocný krém. Vyrába sa z jahôd, cukru, masla a vajec.

Neobvyklé krémy:

Nutella krém: Je to sladký a orieškový krém. Vyrába sa z Nutelly, masla a mascarpone syra.

Karamelový krém: Je to sladký a slaný krém. Vyrába sa z karamelového kondenzovaného mlieka, masla a mascarpone syra.

Tvarohový krém: Je to ľahký a osviežujúci krém. Vyrába sa z tvarohu, cukru, smotany na šľahanie a vanilky.

Tipy:

Pri výbere krému zvážte chuťové preferencie vašej rodiny.

Ak chcete, aby boli medové kolieska ľahšie, zvoľte ľahší krém, ako je pudingový krém alebo mascarpone krém.

Ak chcete, aby boli medové kolieska sladšie, pridajte do krému viac cukru.

Krém môžete ochutiť rôznymi príchuťami, ako je vanilka, škorica alebo citrónová kôra. Krém môžete ozdobiť rôznymi ozdobami, ako je ovocie, orechy alebo čokoláda.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes