Máte chuť na poriadnu mäsovú bombu? Tieto mäsové placky s vynikajúcou horčicovou omáčkou a poctivou vrstvou syra ocenia všetci milovníci výnimočných mäsových pochúťok. Nakoniec, čo vám budeme rozprávať, tú chuť jednoducho musíte vyskúšať!
Potrebujeme:
500 g mletého hovädzieho mäsa (príp kombináciu bravčového a hovädzieho)
3 ks vajec
2 cibule
2 zemiaky
100 g strúhaného syra
Soľ a korene podľa chuti
Omáčka:
1 žĺtok
50 ml slnečnicového oleja
2 lyžice horčicového oleja
½ lyžice horčice
Štipku soli
Postup:
Najskôr si pripravíme omáčku. Žĺtok zmiešame so slnečnicovým a horčicovým olejom. Pridáme horčicu a soľ. Vymiešame do homogénnej hmoty.
Vajcia uvaríme natvrdo a potom nastrúhame na hrubom strúhadle. Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno. Zemiaky očistíme a nastrúhame na hrubom strúhadle.
Mleté mäso ochutíme soľou a korením. Formujeme z neho placky, ktoré ukladáme na vymastený plech. Na placky navrstvíme cibuľu, strúhané vajce, zemiaky a nakoniec syr. Povrch každej takto pripravenej placky zalejeme 1 lyžicou omáčky (namiesto omáčky môžeme použiť aj klasickú majonézu).
Plech vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 200 stupňov cca 30-35 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: vk