plny-hrniec_transparent_negativ.png

Toto jedlo pripravujem namiesto mastných fašírok: Omnoho jednoduchšie, rýchlejšie a šťavnatejšie – ideálny obed!

Toto jedlo sa pripravuje v rúre, vďaka čomu vám šetrí váš čas. Samotná príprava bude trvať iba 10-15 minút. Výsledok však bude veľmi chutný, šťavnatý a voňavý. Mäsová rolka je vhodná na akúkoľvek príležitosť, takže je vynikajúcou voľbou na obed aj večeru.

Toto jedlo sa pripravuje v rúre, vďaka čomu vám šetrí váš čas. Samotná príprava bude trvať iba 10-15 minút. Výsledok však bude veľmi chutný, šťavnatý a voňavý. Mäsová rolka je vhodná na akúkoľvek príležitosť, takže je vynikajúcou voľbou na obed aj večeru.

Potrebujeme:

  • 1 kg mletého mäsa 
  • 150 g cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 4 lyžice krupice
  • 150 ml mlieka
  • 4 lyžice kečupu
  • 1 vajce
  • štvrť čajovej lyžičky sušená bazalka
  • 2 lyžice Worcesterová omáčka 
  • soľ a čierne korenie, podľa chuti

Postup:

Ošúpte cesnak a cibuľu. Pridajte ich k mäsu. Pridajte tiež 3 lyžice kečupu a všetky ostatné prísady. Dôkladne premiešajte a nechajte odpočívať pol hodiny, aby krupica dostatočne nasiakla tekutinu. 

Položte hmotu do podlhovastej formy vyloženej papierom. 

V rúre predhriatej na 190 ° pečte asi štyridsať minút.

Ak chcete skontrolovať pripravenosť jedla, skontrolujte ho drevenou špajdlou rovnako, ako keď kontrujete koláče. 

Potom vyberte misu z rúry a potrite zvyšnou 1 lyžicou kečupu. Vráťte sa do rúry a pečte ďalších päť minút pri teplote 200-220 stupňov.

Posypeme zelenými bylinkami a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes