Keď položíte na stôl tento luxusný nepečený dezert, nikto neuverí, že ste ho nepriniesli z cukrárne.
A pritom postup je veľmi jednoduchý a podľa tohto návodu z youtube ho zvládne úplne každý!
Potrebujeme:
sušienky podľa veľkosti formy
Na kakaový krém:
1/2 šálky kryštálového cukru
3 PL kukuričného škrobu
3 PL hladkej múky
2 PL kakaa
3 šálky mlieka
1 PL masla
vanilkovú esenciu
Na vanilkový krém:
1/2 šálky kryštálového cukru
3 PL kukuričného škrobu
3 PL hladkej múky
3 šálky mlieka
1 PL masla
vanilkovú esenciu
Na polevu:
1 šálku vody
1 a pol PL kryštálového cukru
1 a pol PL kakaa
1 a pol PL kukuričného škrobu
1 PL masla
75 g čokolády
priemer formy 26 cm
Postup:
Na dno formy si naukladáme sušienky tak, aby bolo celé pokryté.
Sušienky naukladáme aj po celom obvode.
Teraz si pripravíme prvý krém.
Do hrnca si nasypeme cukor, zmiešame so škrobom, kakaom a zalejeme mliekom.
Za stáleho miešania privedieme do varu a varíme až do zhustnutia.
Nakoniec pridáme maslo, vanilkovú esenciu a zapracujeme tak, aby bol krém kompaktný.
Krém nalejeme na sušienky a rovnomerne rozotrieme po celom povrchu.
Teraz si pripravíme druhý krém.
Do hrnca si nasypeme cukor, kukuričný škrob, múku a zalejeme mliekom. Dobre premiešame a dáme na sporák. Za stáleho miešania privedieme do varu a varíme, kým krém nezhustne.
Nakoniec opäť zapracujeme maslo a vanilku, potom krém vylejeme na povrch kakaového krému a rovnomerne rozotrieme.
Nakoniec si pripravíme ešte polevu.
Cukor s kakaom a škrobom si nasypeme na suchú panvicu a dobre premiešame.
Zalejeme vodou a dobre premiešame, aby sa suroviny rozpustili.
Polevu varíme na strednom ohni za stáleho miešania kým nezhustne.
Nakoniec pridáme kúsok masla, nalámanú čokoládu, vymiešame a vylejeme na povrch dezertu.
Ozdobíme podľa vkusu, vychladíme a môžeme podávať.
Dobrú chuť!
Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.