Pripravte si doma túto legendárnu roládu podľa nášho receptu a okamžite sa u vás stane hitom.
U nás doma pripravujem túto roládu na špeciálne príležitosti a rodinné stretnutia.
Neskutočný recept na neodolateľnú roládu podľa youtube kanála ТАК ВКУСНО!
Potrebujeme:
200 g vaječných bielkov (cca z piatich vajec)
200 g kryštálového cukru
25 g kyseliny citrónovej
2 PL kukuričného škrobu
30 g mandľových lupienkov
200 g malinového pyré
50 g kryštálového cukru
15 g kukuričného škrobu
30 ml vody
250 g mascarpone
90 g smotany na šľahanie
50 g práškového cukru
1 ČL vanilkovej esencie
čučoriedky
Postup:
Do veľkej dáme pridáme bielky.
Pridáme kyselinu citrónovú a mixérom šľaháme, kým nevznikne pena.
Počas šľahania pridávame cukor približne každých 15 sekúnd.
Potom pridáme škrob, šľaháme pri pomalých obrátkach a premiešame špachtľou.
Krém nanesieme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Rovnomerne rozotrieme.
Krém posypeme mandľovými lupienkami a práškovým cukrom.
Plech vložíme do predhriatej rúry na 140°C.
Pečieme 35 minút.
Do hrnca na sporáku vložíme mrazené malinové pyré.
Pridáme cukor a varíme na miernom ohni, kým sa pyré neroztopí.
V pohári zmiešame škrob s vodou, nalejeme do roztopeného pyré a miešame, kým nezhustne.
Upečené cesto posypeme práškovým cukrom.
Prekryjeme papierom na pečenie, pretočíme a odstránime plech a papier.
Do veľkej misy pridáme mascarpone, cukor, vanilkovú esenciu.
Mixérom vyšľaháme.
Potom pridáme smotanu a vyšľaháme krém.
Na vychladnuté cesto nanesieme krém a rovnomerne ho rozotrieme.
Na krém nanesieme malinovú zmes a rovnomerne ju rozotrieme.
Potom pridáme čučoriedky, koláč zrolujeme.
Vložíme minimálne na 2 hodiny do chladničky.
Po vybratí z chladničky môžeme túto lahôdku servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod: