Ak sa vám zdajú langoše cez leto v bufete drahé, pripravte si ich doma a možno bude konečný výsledok ešte chutnejší.
Langoše sú vďaka pridanej smotane mäkké aj na druhý deň, ak náhodou nejaký ostane.
Tradične chutné langoše podľa receptu z portálu femina.
Potrebujeme:
50 dkg hladkej múky
2 dcl kefíru
1,5 dcl mlieka
1 ČL kryštálového cukru
2,5 dkg droždia
2 PL kyslej smotany
1 PL soli
olej na vysmážanie
Postup:
Do misky nadrobíme droždie.
Pridáme teplé mlieko a cukor.
Premiešame a necháme 10 minút kysnúť.
Medzitým do druhej misky preosejeme múku a zmiešame ju so soľou.
Uprostred múky urobíme prstami jamku.
Do jamky nalejeme kvások a prisypeme trochu múky.
Misu prekryjeme fóliou a utierkou a necháme 10 minút odpočívať na teplom mieste.
Potom pridáme kyslú smotanu, kefír a premiešame.
Vymiesime mäkké, elastické cesto.
Cesto prekryjeme a necháme po hodiny kysnúť.
Keď cesto vykysne, rozdelíme ho na 6 častí a ušúľame do guličiek.
Na panvici rozohrejeme toľko oleja, aby v ňom pri vysmážaní mohli langoše plávať.
Cesto rozvaľkáme do tvaru langoša, vložíme ho do dostatočne zohriateho oleja a z každej strany 1 minútu osmažíme do zlatista.
Hotové langoše poukladáme na tanier vystlaný papierovou utierkou.
Langoše servírujeme s kyslou smotanou a syrom.
Dobrú chuť!