Vynikajúce mäsko s jemnou a lahodnou omáčkou. Vyskúšajte a presvedčte sa na vlastnej chuti. že tejto dobrote sa jednoducho nedá odolať!
Potrebujeme:
500 g mladého hovädzieho mäsa (môžeme nahradiť bravčovým)
1 cibuľu
1 mrkvu (voliteľné)
1 lyžicu hladkej múky
1 lyžicu paradajkového pretlaku
1 lyžicu sladkej smotany
3 ks bobkového listu
Soľ a korenie podľa chuti
Postup:
Mäso nakrájame na malé kúsky a zľahka opražíme na panvici na troche oleja. Panvicu prikryjeme a necháme chvíľu dusiť vo vlastnej šťave. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a strúhanú mrkvu. Všetko spolu podusíme.
Potom premiestnime mäso s cibuľou a mrkvou do hrnca, na dne ktorého rozpálime trochu rastlinného oleja. Následne pridáme pohár vody a dusíme, kým mäso nie je mäkké. Počas varenia podľa potreby podlievame vriacou vodu.
K mäsu pridáme počas varenia 1 bobkový list, čierne korenie a soľ podľa chuti. Počas varenia kontrolujeme mäso vidličkou, pretože každý tip mäsa sa varí inú dobu. Mladé hovädzie mäso varíme cca 1 hodinu.
Pred koncom varenie si nachystáme pohár vody, v ktorom rozmiešame múku, pretlak a smotanu tak, aby v zmesi neboli hrudky. Potom obsah vylejeme k mäsu. Omáčka začne postupne hustnúť a o 5-10 minút je je jedlo pripravené.
Podávame so zemiakovou kašou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: vk