plny-hrniec_transparent_negativ.png

Kúzelná torta, ktorá chutí ako obľúbený detský nanuk: Ten krém je na leto ideálny, žiadne maslo a chuť dokonalá!

Túto tortu milujú hlavne deti, ale určite si pochutnáte aj vy. Chutí totiž veľmi podobne, ako obľúbený nanuk Míša. 

Túto tortu milujú hlavne deti, ale určite si pochutnáte aj vy. Kúzlo spočíva v tom, že chutí rovnako, ako obľúbený nanuk Míša a pritom nie mrazená. Torta bude vysoká podľa toho, akú veľkú tortovú formu použijete. Ja som mala menšiu formu a tak som korpus mohla rozrezať na 3x, ale pokojne môžete robiť len v dvoch vrstvách.

Potrebujeme:

Na korpus:

160 g hladkej múky
170 g trstinového cukru
50 g holandského kakaa
1 vanilkový cukor
6 vajec
štipka soli
40 g oleja

Na krém:

500 g mäkkého tvarohu
5 lyžíc mascarpone
400 ml smotany na šľahanie, min. 33%
vanilkový cukor
4 lyžice javorového sirupu (ak nemáte, 4 lyžice trstinového cukru, alebo med)
Šťava z polovice citróna
Amaretto (prípadne rum)

Na polevu:

200 g horkej čokolády, na kúsky
Trochu smotany na šľahanie

Postup:

Rúru predhrejeme na 160 stupňov. V mise zmiešame kakao a múku. Bielky oddelíme od žĺtkov. Vyšľaháme bielky so štipkou soli, opatrne všleháme trstinový cukor. V druhej mise šľaháme žĺtky s vanilkovým cukrom do peny. Ľahko vmiešame po častiach vyšľahanej bielky a nakoniec pridáme múku s kakaom. Nakoniec vmiešame olej. Pečieme 35-45 minút. Po 20 minútach je dobré umiestniť torta na spodnej priečku, záleží na rúre. Tortu prepichneme špajdľou, ak sú na špajli kúsky, necháme dopiecť. Necháme 10 minút vychladnúť a potom tortu vytrhnem z formy. Necháme ešte chladiť, ak budete ako ja torta plniť ďalší deň, zabalíme po vychladnutí do fólie a dáme na chladné miesto. Ak plníte hneď, nechajte opäť úplne vychladnúť.

Tvaroh rozmiešame a ľahko vyšľaháme spolu so šťavou z citróna a čistinke. Smotanu ušľaháme, potom pridáme cukor alebo sirup. Všetko zmiešame, prípadne dosladíme.

Korpus rozkrojíme na 3x. Každú vrstvu pokvapkáme Amaretto a potrieme krémom. Takto rozloženú torta necháme aspoň 3 hodiny v chladničke, najlepšie cez noc.

Vrch torty prelejme rozpustenou čokoládou zmiešanou so smotanou.

Tortu ľubovolne ozdobíme.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes