Tieto obaľované kuracie prsia v zemiakovom cestíčku si zamiluje celá rodina.
Strúhanku môžete schovať hlboko do skrine, pretože keď raz ochutnáte toto, klasický trojobal dlhšie robiť nebudete.
Pozrite sa, z čoho je vyrobená táto chrumkavá zlatá kôrka.
Recept priniesol portál mojegotowanie.
Tajomstvo prípravy je zemiakoch
Tieto rezne pripravíte z obyčajných kuracích pŕs.
Čo ich však robí výnimočnými, je obal.
Ten je vyrobený zo strúhaných zemiakov.
Nastrúhané zemiaky sa zmiešajú s vajcom, múkou a mliekom.
Vznikne husté cestíčko, do ktorého sa potom namáčajú naklepané kuracie prsia.
Po obalení ich ukladajte do rozpáleného oleja.
Takto dostanete jedlo, ktoré chutí ako kuracie rezne a zemiakové placky na jednom tanieri, čo vytvára dokonalú kombináciu.
Aby však bolo zemiakové cestíčko ešte chutnejšie, pridáva sa ešte jedna ingrediencia, a to horčica.
Už 1 čajová lyžička brilantne zvýrazní chuť zemiakového cestíčka a poteší chuťou aj vôňou.
S čím podávať kuracie prsia v zemiakovom cestíčku?
Keďže sú tieto rezne kombináciou mäsa a zemiakov, možno premýšľate, s čím ich podávať.
V tomto prípade je samotné mäso také sýte, že nepotrebujete žiadne pyré, ani ryžu.
Preto bude stačiť chrumkavý šalát z bielej kapusty.
Skvele poslúži aj jemný, mierne sladký mrkvový šalát alebo klasický uhorkový šalát.
Cvikla v rôznych podobách sa skvele hodí aj k mäsu a zemiakom.
Potrebujeme:
750 g kuracích pŕs
1 veľký zemiak
1 vajce
cca 100 ml mlieka
1 vrchovatú polievkovú lyžicu hladkej múky
1 lyžičku horčice
soľ a čierne mleté korenie podľa chuti
olej na vyprážanie
Postup:
Kuracie prsia rozdelíme pozdĺžne na polovicu a potom ich naklepeme tĺčikom na mäso.
Pripravené rezne dáme na chvíľu do chladničky, kým pripravíme cestíčko.
Zemiaky ošúpeme a nastrúhame na jemnom strúhadle.
Potom do nastrúhaných zemiakov pridáme vajíčko, mlieko, múku, horčicu, soľ a korenie.
Všetko dôkladne vymiešame na hladké cesto, do ktorého potom namáčame predtým pripravené rezne.
Celé to dáme na hodinu do chladničky.
Dobrú chuť!