Predstavujeme vám výborný tip na jednoduchú večeru.
Kuracie prsia s krémovou omáčkou, ktoré máte pripravené rýchlo a chutia jednoducho neodolateľne.
Fantastický recept na najlahodnejšie kuracie prsia s omáčkou z youtube kanála Abendessen Rezepte.
Prílohy:
Kuracie prsia v omáčke sa výborne hodia k rôznym prílohám, ako napríklad ryža, cestoviny, zemiaky, alebo knedle. Vhodnou voľbou sú aj rôzne druhy zeleniny, ako napríklad brokolica, mrkva, alebo zelené fazule.
Doplnky: Pre ozvláštnenie chuti môžete k kuracím prsiam v omáčke pridať rôzne doplnky, ako napríklad orechy, syr, alebo čerstvé bylinky.
Tipy:
Ak chcete kuracie prsia v omáčke servírovať s cestovinami, zvoľte cestoviny s kratším časom varenia, ako napríklad penne, alebo farfalle.
Ak chcete kuracie prsia v omáčke servírovať s ryžou, zvoľte basmati ryžu, alebo jazmínovú ryžu.
Ak chcete kuracie prsia v omáčke servírovať s knedľami, zvoľte karlovarské knedle.
Na kuracie prsia potrebujeme:
2 kuracie prsia (cca 400 g)
5 strúčikov cesnaku
20 g masla
1 PL horčice
30 ml svetlej sójovej omáčky
200 ml suchého bieleho vína alebo kuracieho vývaru
(môžete použiť polovicu vína a polovicu vývaru)
hladkú múku
olivový olej
morskú soľ
tymian
mleté čierne korenie
Príloha (voliteľné):
Varené alebo opekané zemiaky
Zemiaková kaša
Ryža
Cestoviny
Šalát z čerstvej zeleniny
Postup:
Kuracie prsia prekrojíme vodorovne na plátky.
Potom mäso obalíme v múke. Na panvici zohrejeme olivový olej.
Vložíme kuracie plátky a smažíme z oboch strán do zlatista.
Do misky nalejeme sójovú omáčku.
Pridáme biele víno alebo kurací vývar. Potom pridáme horčicu a zamiešame.
Na tvrdej podložke roztlačíme cesnak.
Do panvice vložíme maslo. Cesnak pridáme do panvice.
Dochutíme čiernym korením, tymianom a soľou.
Nalejeme omáčku a smažíme, kým nezhustne.
Nasekáme petržlenovú vňať.
Posypeme mäso s omáčkou a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod:
https://youtu.be/_1LUMRX1Ls4