Rýchla a jednoduchá večera s vyváženou kombináciou chutí. Cesnak dodáva jedlú krásnu vôňu a smotana úžasne jemnú a lahodnú chuť.
Potrebujeme:
400 g kuracích pŕs
4 lyžice kyslej smotany
20 g strúhaného syra
1-2 lyžice najemno nasekaného kôpru
2-3 strúčiky cesnaku
Olivový olej
Soľ podľa chuti
Rastlinný olej na vyprážanie
Postup:
Kuracie kúsky nakrájame na pásiky a osolíme. Kôpor zmiešame s pretlačeným cesnakom, strúhaným syrom a 2 lyžicami olivového oleja – dôkladne premiešame.
Na panvici rozpálime malé množstvo oleja a sprudka osmažíme kuracie kúsky. Keď sa mäso „zatiahne“ znížime teplotu a opekáme dozlatista.
Potom k mäsu pridáme cesnakovo-syrovú zmes a kyslú smotanu. Premiešame a všetko spolu varíme ešte 3-4 minúty za stáleho miešania.
Zložíme z panvice a môžeme okamžite servírovať s prílohou podľa chuti.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: vk