Vynikajúci a rýchly obed z kuracieho mäsa a krémovej horčicovej omáčky.
Rýchlo pripravené jedlo pre celú rodinu s fantastickou chuťou.
Potrebujeme:
300 g kuracie prsia
1 ks cibuľa
1 ks mrkva
3 lyžice kyslá smotana
2 lyžice dijonská horčice
2 lyžice obyčajná horčice
2 lyžice hladká múka
1 šálka horúca voda
soľ
korenie
rastlinný olej
Voliteľné – huby
Marináda na mäso:
1-2 lyžice kari korenia
1/2 lyžičky soľ
2 lyžice sójová omáčka
korenie
Postup:
Kuracie mäso očistíme, umyjeme a osušíme.
Mäso nakrájame na rovnako veľké rezance.
Pridáme všetky suroviny, ktoré potrebujeme na marinádu.
Necháme 2 hodiny odležať v chladničke.
Takto môžete mäso marinovať aj celú noc.
Cibuľu nakrájame na drobno a na rozpálenom oleji na panvici osmažíme do zlatista.
Pridáme na hrubom strúhadle nastrúhanú mrkvu, nakrájané huby (ak ich používate), mäso.
Všetko orestujeme na miernom ohni.
Posypeme lyžicou hladkej múky a krátko restujeme.
Potom mäso zalejeme horúcou vodou.
Pridáme soľ a korenie podľa chuti.
Podusíme a nakoniec pridáme kyslú smotanu zmiešanú s lyžicu múky.
Pridáme horčicu.
Všetko spolu varíme ešte 1 minútu, aby sa omáčka zredukovala.
Ako prílohu môžete podávať zemiakovú placku, ryžu alebo klasickú zemiakovú kašu.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)