Krkovička pečená s kyslou kapustou.
Je to neskutočná lahôdka!
Potrebujeme:
1 kg bravčovej krkovičky
1 veľkú cibuľu
1 kg kyslej kapusty
Vývar
2-3 lyžice oleja
Soľ
čierne mleté korenie
červenú papriku,
sušený cesnak
Postup:
Krkovičku v celku si narežme na pláty.
Režeme ako harmoniku.
Dávame však pozor, aby sme mäso celkom neprerezali.
Mäso dobre nakoreníme a nasolíme.
Cibuľu si očistíme a nakrájame na plátky.
Do zárezov vložíme plátky cibule.
Potom dáme marinovať aj na celú noc do chladničky.
Ak nemáte čas, môžete nechať marinovať len 1-2 hodiny, ale pamätajte, že čím dlhšie, tým lepšie.
Na druhý deň na dno pekáča 1 lyžicu oleja.
Navrstvíme dobre prepláchnutú kyslú kapustu.
Teraz prelejeme vývarom.
Do zárezov v mäsku navrstvíme tiež kyslú kapustu.
Potom prikryjeme opäť vrstvou kapusty a prelejeme asi pol šálkou vývaru.
Zakryjeme a dáme do vyhriatej rúry.
Pečieme 2 hodiny pri teplote 200 stupňov.
Hotov! :-)