plny-hrniec_transparent_negativ.png

Takúto perfektnú krkovičku robia len na Záhorí: Narežte ju a pridajte kyslú kapustu, je to lahôdka nad lahôdky!

Krkovička pečená s kyslou kapustou.

 

 

Je to neskutočná lahôdka!

Potrebujeme:

1 kg bravčovej krkovičky

1 veľkú cibuľu

1 kg kyslej kapusty

Vývar

2-3 lyžice oleja

 

 

Soľ

čierne mleté korenie

červenú papriku,

sušený cesnak

Postup:

Krkovičku v celku si narežme na pláty.

 

 

Režeme ako harmoniku.

Dávame však pozor, aby sme mäso celkom neprerezali.

Mäso dobre nakoreníme a nasolíme.

 

 

Cibuľu si očistíme a nakrájame na plátky.

Do zárezov vložíme plátky cibule.

Potom dáme marinovať aj na celú noc do chladničky.

 

 

Ak nemáte čas, môžete nechať marinovať len 1-2 hodiny, ale pamätajte, že čím dlhšie, tým lepšie.

Na druhý deň na dno pekáča 1 lyžicu oleja.

Navrstvíme dobre prepláchnutú kyslú kapustu.

 

 

Teraz prelejeme vývarom.

Do zárezov v mäsku navrstvíme tiež kyslú kapustu.

Potom prikryjeme opäť vrstvou kapusty a prelejeme asi pol šálkou vývaru.

 

 

Zakryjeme a dáme do vyhriatej rúry.

Pečieme 2 hodiny pri teplote 200 stupňov.

Hotov! :-)

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes