Skvelý nápad na zemiakovú kašu trochu inak. Pripravte si úžasnú krémovú kašu zapečenú v rúre a vyskúšajte obľúbenú sviatočnú prílohu s malým vylepšením.
Potrebujeme:
1 lyžicu masla
1, 7 kg zemiakov ošúpaných a nakrájaných na menšie kúsky
½ šálky zmäknutého masla
1 a ½ šálky strúhanej mozzarely
1 šálku strúhaného parmezánu
Soľ a čierne mleté korenie
2 lyžice drvených chlebových krutónov
Postup:
Rúru nastavíme na 200 stupňov
Zapekaciu misu vymastíme maslom. Zemiaky uvaríme domäkka v slanej vode, scedíme a roztlačíme. Pridáme maslo, mlieko, mozzarelu, ¾ parmezánu a vymiešame hladkú zemiakovú kašu.
Kašu navrstvíme do pripravenej zapekacej misy, posypeme krutónmi a zvyšným parmezánom. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme, kým povrch kaše nie je zlatistý – približne 20 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: foodnetwork