Poradím vám jeden fantastický tip priamo od cukrárky, ako pripraviť dokonalý krém z bielkov. Tento krém je nielen veľmi chutný, ale perfektne drží a je trvanlivý. Ideálny na zdobenie, plnenie a lepenie vianočných dezertov. Ja už rky používam len tento jeden krém a a to aj na torty a sladké zdobenie. Krém je poctivý a vynikajúci, držte sa tohoto postupu a zaručene sa vám vydarí.
Potrebujeme:
4 bielky
180 g cukru krupice
500 g masla
100 g práškového cukru
Postup:
Do menšieho hrnca dáme bielky a krupicový cukor.
Hrniec vložíme do väčšieho hrnce s vodou a dáme variť. Ihneď začneme šľahať.
Voda by sa mala začať variť za 10 minút, celú dobu šľaháme.
Keď voda začne vrieť šľaháme ešte 15-30 sekúnd, nie viac ako minútu ( bielky by sa zrazili). Vypneme plameň, necháme nádobu vo vode a ešte šľaháme 2-3 minúty.
Potom hrniec vyberieme, ešte chvíľu miešame, prikryjeme utierkou ( aby povrch neosychal) a necháme vychladnúť.
Potom zašľaháme do masla vyšľahaného s práškovým cukrom.
Krém je veľmi trvanlivý, jemný a biely. Ideálny krém na zdobení, alebo vďaka trvanlivosti, na plnenie vianočného pečiva.
Biely šľahaný krém, vhodný na zdobenie,ako podklad pod marcipán i na spájanie trvanlivého pečiva.