Výborný nápad na tortu, ktorá je bez jediného gramu múky.
Potrebujeme:
Vajcia 6 ks
Čokoláda na varenie 120 g
Cukor krupica 120 g
Prášok do pečiva 1/2 balíček
Ďalej:
Džem,
Šľahačka 2 ks,
Ztužovač šľahačky 1 ks,
Voliteľné: čokoládové hoblinky, tyčinka Margot, alebo kakao
formu s priemerom 24 cm
Rum alebo kávu na pokvapkanie (voliteľné)
Postup:
Najskôr si pripravíme cesto. 6 žĺtkov vymiešame s polovicou prášku do pečiva. Pridáme na pare rozohriatu, ľahko vychladnutú čokoládu a premiešame. Z bielkov a cukru vyšľaháme pevný sneh a zľahka vmiešame k žĺtkom. Nalejeme do tortovej formy, vymastenej a vysypanej múkou.
Pečieme v rozohriatej rúre na 170 st. cca 30 – 35 minút.
Cesto sa nám pri pečení nafúkne, po vybratí spľasne, tak to má byť. Po vychladnutí cesto ľahko pokvapkáme rumom (alebo kakaom či kávou) a natrieme malinovým, ríbezľovým alebo iným džemom. Nakoniec potrieme ušľahanou šľahačkou a na nej nastrúhame čokoládu alebo tyčinku Margot. Necháme vychladiť v chladničke. Je to jednoduché, rýchle, ale výborné.
zdroj: mimibazar