plny-hrniec_transparent_negativ.png

Hrnčekový koláč “MEDOVÉ SRDCE”, ktorý milujeme: Bez debaty, toto je najlepší čokoládový dezert pod slnkom!

“Medové srdce” je jednoduchý a rýchly koláč, ktorý ľahko pripravíte zo surovín, ktoré máte bežne doma.

Má trochu zabudnutú šťavnatú a osviežujúcu chuť, preto vám ju vraciame do zoznamu každodenných koláčov.

 

 

Nenáročný recept na dokonalý čokoládovo-marhuľový koláč z youtube kanála Domaći Recepti.

Potrebujeme:

(objem pohára – 200 ml)

2,5 pohára hladkej múky

1 PL kakaa

10 g prášku do pečiva

10 g škorice

1,5 pohára perlivej vody (mlieka)

 

 

1 balenie vanilkového cukru

1/2 pohára rastlinného oleja

1 pohár kryštálového cukru

10 + 8 PL marhuľového džemu

100 + 100 g čokolády

30-50 ml rastlinného oleja

 

 

Postup:

Na začiatku zohrejeme rúru na 180°C.

Do misky cez sitko preosejeme múku s práškom do pečiva a kakaom.

Do samostatnej misky nasypeme cukor.

 

 

Nalejeme minerálnu vodu.

Pridáme 10 lyžíc marhuľového džemu.

Nakoniec pridáme vanilkový cukor a metličkou premiešame.

 

 

Potom do zmesi nasypeme suché prísady.

Pridáme škoricu.

Všetko spolu dôkladne premiešame.

 

 

Do zmesi nalejeme olej a opäť zamiešame.

Do plechu na pečenie (33 x 23 cm) vložíme papier na pečenie.

Nalejeme polovicu cesta.

 

 

Cesto rovnomerne rozotrieme a dáme piecť na cca 12 minút.

Do samostatnej misky pridáme marhuľový džem.

Nastrúhame čokoládu a premiešame.

 

 

Na upečené cesto rozotrieme džem.

Na vrch nalejeme zvyšok cesta a rovnomerne rozotrieme.

Formu vložíme do rúry a pečieme asi 30 minút.

 

 

Do misky nalámeme čokoládu.

Nalejeme olej.

Misku vložíme do mikrovlnnej rúry na 30 sekúnd.

 

 

Čokoládovú polevu nalejeme na vrch koláča.

Koláč vložíme do chladničky.

Vychladnutý dezert môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes