Vezmem nádobu s kondenzovaným mliekom a pripravím tento neuveriteľný koláč.
Je pripravený rýchlo a z jednoduchých produktov.
Potrebujeme:
múka hladká preosiata- 120 g
vajcia – 4 ks.
kondenzované mlieko sladené – 1 konzerva
maslo – 100 g
prášok do pečiva – 1 lyžička so šmýkačkou
soľ – štipka
vanilín
Postup:
Vajcia rozšľaháme s kondenzovaným mliekom.
Pridáme vanilín, rozpustené maslo.
Premiešame dôkladne, aby nám vznikla jednotná zmes.
Múku najskôr preosejeme a zmiešame s práškom do pečiva.
Ručne vmiešame do cesta.
Cesto by malo mať podobnú konzistenciu ako hustá kyslá smotana.
Cesto nalejeme do podlhovastej formy vymastenej a vysypanej múkou.
Pečieme asi 40 minút na 180 stupňov.
Po upečení necháme vo forme vychladnúť.
Vrch môžeme len posypať práškovým cukrom, prípadne preliať ľubovolnou polevou.