plny-hrniec_transparent_negativ.png

Vezmem konzervu SALKA a pečiem tento neuveriteľný koláč: Pripravený expresne rýchlo, akurát sladký a šťavnatý!

Vezmem nádobu s kondenzovaným mliekom a pripravím tento neuveriteľný koláč.

Je pripravený rýchlo a z jednoduchých produktov.

Potrebujeme:

múka hladká preosiata- 120 g

vajcia – 4 ks.

kondenzované mlieko sladené – 1 konzerva

maslo – 100 g

prášok do pečiva – 1 lyžička so šmýkačkou

soľ – štipka

vanilín

Postup:

Vajcia rozšľaháme s kondenzovaným mliekom.

Pridáme vanilín, rozpustené maslo.

Premiešame dôkladne, aby nám vznikla jednotná zmes.

Múku najskôr preosejeme a  zmiešame s práškom do pečiva.

Ručne vmiešame do cesta.

Cesto by malo mať podobnú konzistenciu ako hustá kyslá smotana.

Cesto nalejeme do podlhovastej formy vymastenej a vysypanej múkou.

Pečieme asi 40 minút na 180 stupňov.

Po upečení necháme vo forme vychladnúť.

Vrch môžeme len posypať práškovým cukrom, prípadne preliať ľubovolnou polevou.

Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes