Máte chuť na niečo sladké, no pri pomyslení na umývanie a upratovanie kuchyne vás okamžite prejde chuť na prípravu sladkých dezertov?
Máme pre vás perfektný tip.
Tento koláč je hotový za okamih a len v 1 miske.
Zabudnite na používanie váhy, všetko, čo potrebujete je jednoduchá polievková lyžica.
Jednoduchšie to už nejde.
Ako pripraviť koláč s 12 lyžicami?
Koláč „12 polievkových lyžíc“ je recept z Talianska, no teraz ho milujú gazdinky po celom svete.
To všetko vďaka jednoduchému spôsobu prípravy bez nutnosti vážiť a odmeriavať suroviny na gramy.
V tomto recepte by sa väčšina produktov mala dávkovať jednoduchou polievkovou lyžicou a potom ich len zmiešať v jednej miske.
Základná verzia chutí výborne aj sama o sebe, no tento recept možno upraviť pridaním rôznych poliev.
V lete odporúčame uvariť koláč 12 polievkových lyžíc s čerstvým ovocím, zatiaľ čo mimo sezóny sa oplatí použiť orechy a sušené ovocie alebo mrazené plody.
Taliansky koláč 12 lyžíc
Všetko je jednoduché, rýchle a bez zbytočného neporiadku, no efekt vyzerá a chutí ako z dobrej cukrárne.
Skúste to sami. Tu je recept krok za krokom.
Potrebujeme:
12 lyžíc hladkej múky
12 lyžíc kr. cukru
12 lyžíc mlieka
12 lyžíc oleja
3 vajcia
3 polievkové lyžice práškového cukru
2 lyžičky prášku do pečiva
šťava z polovice citróna
štipka soli
Postup:
Múku s práškom do pečiva preosejeme cez sitko.
Vajcia vyšľaháme s cukrom do nadýchanej hmoty.
Potom za stáleho miešania po častiach pridávame múku a prášok do pečiva.
Nakoniec pridáme mlieko, olej a citrónovú šťavu.
Všetko vymiešame na jednotnú hladkú hmotu.
Cesto vylejeme do formy vystlanej papierom na pečenie.
Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov asi 35-40 minút.
Hotový koláč necháme vychladnúť.
Potom navrch posypte práškovým cukrom.
Koláč môžete ešte vylepšiť napríklad čokoládovou polevou.
Do cesta môžete tiež pridať sušené ovocie, alebo oriešky.
Koláč chutí fantasticky aj sám o sebe.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)