Spríjemnite si čas strávený pri káve úžasným dezertom.
Dezert som pripravovala len na špeciálne udalosti, ale keďže dopyt po ňom bol neuveriteľný, tak som nútená ho pripravovať na pravidelnej báze.
Fantastická krémová lahôdka podľa receptu, ktorý sme našli na youtube kanáli Var a peč s Martinkou
Potrebujeme:
Na korpus:
6 vajec
120 g práškového cukru
120 g polohrubej múky
2 PL kakaa
1 balenie prášku do pečiva
8 PL vody
3 ČL instantnej kávy
2 PL rastlinného oleja
Na plnku č. 1:
6 dcl mlieka
2 balenia vanilkového pudingu
4 PL kryštálového cukru
1 PL instantnej kávy
3 PL práškového cukru
200 g masla
2 ČL instantnej kávy
200 g kyslej smotany
Na plnku č.2:
3 balenia šľahačkovej smotany
Postup:
Na začiatku si pripravíme puding do plnky:
Do hrnca na sporáku pridáme mlieko, kryštálový cukor, kávu, puding.
Zmes premiešame metličkou , aby sme nemali žiadne hrudky.
Za stáleho miešania uvaríme hustý puding, prekryjeme fóliou.
Necháme vychladnúť pri izbovej teplote.
Teraz si pripravíme cesto: do misky pridáme vajcia, práškový cukor a mixérom vyšľaháme.
Do malej misky pridáme teplú vodu, kávu.
Premiešame, aby sa káva rozpustila.
Kávu vlejeme do vaječnej zmesi a opäť mixérom prešľaháme.
Ďalej pridáme olej, vyšľaháme, cez sito preosejeme múku s práškom do pečiva a kakaom.
Zmes šľaháme, kým nám nevznikne cesto.
Plech vymastíme maslo, posypeme múkou, vylejeme do neho cesto.
Dáme piecť do predhriatej rúry na 175°C.
Do väčšej misy pridáme maslo, práškový cukor, kávu a zmes vyšľaháme do hladka.
Vychladnutý puding rozšľaháme, pomaly ho vkladáme a zašľaháme do maslovej zmesi.
Keď máme puding s maslom rozšľahaný, pridáme smotanu a opäť šľaháme.
Plnku natrieme na korpus, rovnomerne rozotrieme.
Vložíme na hodinu do chladničky.
Pripravíme si druhú plnku:
V miske rozšľaháme do tuha smotanu, rozotrieme ju na kávovú plnku a vložíme na noc do chladničky.
Vrch si môžeme ozdobiť podľa vlastnej fantázie a môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod: