Vynikajúci recept z karfiolu a jednoduchej omáčky, ktorého príprava vám zaberie len 10 minút.
Karfiol v tejto príprave je veľmi lahodný, krémový a mne dokonca zachutil viac, ako vyprážaná verzia.
Skvelý recept sme našli na youtube.
Potrebujeme:
karfiol – 700 g
paradajky – 4 kusy
tvrdý syr – 180 g
vajcia – 4 ks
mlieko – 200 ml
Talianske suché bylinky – 1 lyžička
soľ podľa chuti
podľa chuti mleté čierne
Ďalej:
rastlinný olej na vymazanie formy
Postup:
Z karfiolu odstránime listy.
Karfiol si rozdelíme na menšie ružičky.
Do hrnca nalejeme vodu a dáme variť.
Do vriacej vody pridáme soľ a dáme variť karfiol.
Karfiol varíme 5-8 minút.
Základom je, aby karfiol nebol rozvarený, ale zároveň už zmäkol.
Karfiol scedíme.
Zapekaciu misu vymastíme olejom.
Do misy navrstvíme karfiol.
Karfiol si teraz lyžicou v mise zľahka roztlačíme a pripravíme zálievku.
4 vajcia rozmiešame vidličkou.
Pridáme soľ, korenie a bylinky.
Nakoniec vmiešame aj mlieko.
Zmes nalejeme na karfiol v mise.
Teraz si nastrúhame syr a nakrájame paradajku.
Kolieska paradajok uložíme na karfiol.
Celkom nakoniec posypeme syrom a dáme piecť.
Pečieme pri teplote 190 stupňov 30 minút.
Vyberieme z rúry a necháme chvíľu vychladnúť.
Môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :)
Video návod: