Tieto karamelky z cukru a kyslej smotany sú úžasnou pochúťkou pre malých aj veľkých. Žiadne farbivá a arómy, len prírodné produkty! Tento jednoduchý recept pod Majky treba určite vyskúšať.
Potrebujeme:
30 g masla
220 g cukru
220 g kyslej smotany
Postup:
Predtým ako začnete cukríky variť si pripravte rovnaký pomer cukru a smotany.
Ak chcete pripraviť viac cukríkov, množstvo upravte podľa potreby.
Do hrnca nasypte cukor a zmiešajte ho s kyslou smotanou.
Potom pridajte maslo.
Dajte variť na stredný ohrev a za stáleho miešania priveďte do varu.
Najskôr sa na povrchu objavia malé bublinky.
Pokračujte v miešaní.
Po chvíli bude zmes vyzerať ako kondenzované mlieko.
Ďalej miešajte, aby zmes neprihorela ku dnu hrnca. Keď je hmota hustá a má peknú farbu karamelu, môžete ju naliať do formičiek.
Tú si ešte predtým vymastite maslom. Cukríky nechajte stuhnúť a môžete ich vyklopiť z formičiek.
Prajeme dobrú chuť!