Výborná kapustová príloha so zeleninou na nemecký spôsob, podľa receptu z youtube. Zdravá, chutná a ľahká na žalúdok. Tento recept poznám pod názvom Viedenská kapusta.
Potrebujeme:
1 červenú repu
1/2 bielej kapusty
2 červené cibule
100 ml vody
soľ, čierne mleté korenie podľa chuti
1 mrkvu
slnečnicový olej
1 jablko
1 PL octu
3 klinčeky
Postup:
Červenú repu si ošúpeme, nakrájame na menšie kúsky a dáme na rozohriatu panvicu s trochou oleja. Smažíme 10 minút, potom zalejeme octom a premiešame.
Mrkvu nakrájame na tenké prúžky a pridáme na panvicu k repe.
Cibuľu nakrájame na tenké pol krúžky a takisto pridáme na panvicu k ostatnej zelenine.
Smažíme 10 minút. Teraz si zoberieme polovicu hlávky kapusty, odrežeme hlúb a kapustu nakrájame na tenké slíže.
Kapustu vložíme na panvicu, podlejeme vodou, prikryjeme pokrievkou a podusíme ďalších 10 minút. Potom dochutíme klinčekmi, soľou, čiernym korením a premiešame.
Nakoniec ešte ošúpeme jabĺčko, postrúhame ho na hrubom strúhadle a primiešame k zelenine.
Hotovo.
Video návod:
Prajeme dobrú chuť!