Jablkový koláč s pudingom bez masla a oleja – je úžasne jemný a veľmi chutný. Bez masla a oleja, ideálny na raňajky alebo originálne a ľahké pohostenie.
Potrebujeme:
3 vajcia
150 gramov kr. cukru
1 kopcovitú lyžičku prášku do pečiva
220 gramov hl. múky
2 jablká nakrájané na tenké plátky
150 gramov vanilkového pudingu (ja uvarím klasicky puding z 450 ml mlieka a zvyšok použijem do pohárov)
práškový cukor
70-100 g biela čokoláda
Postup:
Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme puding. Ja varím z 1 pudingového prášku, trochy cukru a 400 ml mlieka. Do horúceho pudingu pridáme bielu čokoládu a miešaním rozpustíme. Necháme vychladnúť a následne odoberieme z pudingu 150 gramov, ktoré použijeme do koláča. Zvyšok pudingu použijeme do pohárov, alebo iného dezertu.
V miske rozšľaháme vajíčka s cukrom a potom pridáme postupne preosiatu múku s práškom do pečiva – pridávame po malých množstvách a vymiešame jednotné cesto.
Plech s priemerom 24 cm vymastíme a vysypeme múkou a nalejeme do nej cesto. Na vrch koláča navrstvíme lyžičkou puding a uložíme plátky jabĺk.
Koláč pečieme v predhriatej rúre pri teplote 170 stupňov asi 40 minút. Koláč necháme vychladnúť a pred servírovaním posypeme práškovým cukrom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)