plny-hrniec_transparent_negativ.png

KOLÁČ 4 POHÁRE: Za 5 minút, zvládne ho pripraviť doslova aj dieťa (VIDEORECEPT)!

Vynikajúci recept na pohárový koláč, ktorý zvládnete hravo pripraviť.

Pripravte si doma sladkú ovocnú fantáziu.

Jednoduchý, ľahký a hlavne neskutočne chutný ríbezľový koláč s čokoládovou polevou.

 

 

Skvelý recept na najchutnejší ovocný dezert z youtube kanála Kuhinja Valentina Mašković.

Potrebujeme:

1 pohár jogurtu

1 pohár kryštálového cukru

1 pohár hladkej múky

1 pohár krupice

1 vrecúško instantného cappuccina (voliteľné)

(objem pohára nie je dôležitý, ale všetko merajte rovnakým objemom – minimálny objem je 200 ml)

100 g masla

 

 

1 balenie prášku do pečiva

2 balenia vanilkového cukru

1 PL kukuričného škrobu

400 g ovocia podľa vlastného výberu (ríbezle, egreše, černice…)

Na polevu:

100 g tmavej čokolády

100 g smotany na šľahanie

Na posypanie:

práškový cukor

 

 

Postup:

Do misky nasypeme múku.

Pridáme prášok do pečiva.

Lyžicou premiešame.

 

 

Potom pridáme škrob.

Pridáme cappuccino a zamiešame.

Do ďalšej misky nalejeme jogurt.

 

 

Pridáme roztopené maslo.

Nasypeme vanilkový cukor.

Počas miešania metličkou pridáme cukor.

 

 

Pridáme krupicu a vymiešame.

Potom postupne pridáme zmes z múky a premiešame.

Dve tretiny cesta nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie.

 

 

Nasypeme ovocie.

Na vrch nalejeme zvyšok cesta.

Rozotrieme po celej ploche.

 

 

Plech vložíme do predhriatej rúry na 180°C.

Pečieme 25-30 minút.

Do misky pridáme nalámanú čokoládu.

 

 

Pridáme smotanu.

Roztopíme vo vodnom kúpeli alebo mikrovlnke.

Na vrch upečeného koláča nanesieme čokoládovú polevu.

 

 

Nakoniec posypeme práškovým cukrom a môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes