Pripravte si doma sladkú ovocnú fantáziu.
Jednoduchý, ľahký a hlavne neskutočne chutný ríbezľový koláč s čokoládovou polevou.
Skvelý recept na najchutnejší ovocný dezert z youtube kanála Kuhinja Valentina Mašković.
Potrebujeme:
1 pohár jogurtu
1 pohár kryštálového cukru
1 pohár hladkej múky
1 pohár krupice
1 vrecúško instantného cappuccina (voliteľné)
(objem pohára nie je dôležitý, ale všetko merajte rovnakým objemom – minimálny objem je 200 ml)
100 g masla
1 balenie prášku do pečiva
2 balenia vanilkového cukru
1 PL kukuričného škrobu
400 g ovocia podľa vlastného výberu (ríbezle, egreše, černice…)
Na polevu:
100 g tmavej čokolády
100 g smotany na šľahanie
Na posypanie:
práškový cukor
Postup:
Do misky nasypeme múku.
Pridáme prášok do pečiva.
Lyžicou premiešame.
Potom pridáme škrob.
Pridáme cappuccino a zamiešame.
Do ďalšej misky nalejeme jogurt.
Pridáme roztopené maslo.
Nasypeme vanilkový cukor.
Počas miešania metličkou pridáme cukor.
Pridáme krupicu a vymiešame.
Potom postupne pridáme zmes z múky a premiešame.
Dve tretiny cesta nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Nasypeme ovocie.
Na vrch nalejeme zvyšok cesta.
Rozotrieme po celej ploche.
Plech vložíme do predhriatej rúry na 180°C.
Pečieme 25-30 minút.
Do misky pridáme nalámanú čokoládu.
Pridáme smotanu.
Roztopíme vo vodnom kúpeli alebo mikrovlnke.
Na vrch upečeného koláča nanesieme čokoládovú polevu.
Nakoniec posypeme práškovým cukrom a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: